9 Eylül 2019 Pazartesi günü ilk ders ziliyle başlayan 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı karne dağıtımıyla sona erdi. 

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün olacak. 

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak yaz tatiline girilecek.

İnegöl protokolü karne dağıtımı için İsaören İlk ve Ortaokulu’ndaydı. Okulda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak olan protokol üyeleri, velilere karne uyarısı yaparak, karnenin öğrencilerden değerli olmadığı vurgusu yaptı. 

Bu yıl ilk kez karne alma sevinci yaşayan birinci sınıf öğrencilerinin mutluluğu ise yüzlerinden okundu.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “2019-2020 eğitim öğretim yılının 1. dönemini bugün itibariyle çok şükür sıkıntısız bir şekilde tamamlıyoruz. İlçemizde okul öncesinde 4 bin 848, ilkokul düzeyinde 20 bin 998, ortaokul düzeyinde 19 bin 744, lise düzeyinde ise 14 bin 046 olmak üzere toplam 59 bin 626 öğrencimizle karne heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiasına, velilerimize karne tatilinin hayırlı olmasını diyorum. Bu dönemin başarılı, mutlu ve huzurlu bitirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

Öğretmenliğin dünyanın en şerefli meslek olduğunun altını çizen Doğru, “Ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması için gecenizi gündüzünüze katarak çalıştığınız için hepinize yürekten şükranlarımı sunarım. Yetiştirdiğiniz yarınlarımızın teminatı öğrencilerimiz, bayrağımızı her daim yükseklerde dalgalandırmak için mücadele edecek, büyüyen Türkiye´mizde en ön saflarda koşacak ve ter dökeceklerdir. Geçmişten güç alarak yarınlarına umutla bakan nesiller yetiştirmek mecburiyetindeyiz.” diye konuştu. 
 
Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Doğru şöyle konuştu; “Bir yıl boyunca çalışmalarınız sonucunda elde ettiğiniz bilgilerin göstergesi olan karnelerinizi bugün alacaksınız. Yaptığınız çalışmalarınızdan, gösterdiğiniz gayretlerinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Tatilde ailenizle, sevdiklerinizle bol bol vakit geçirmenizi, dinlenmenizi, kitap okuyarak, gezerek, oyun oynayarak 2. döneme yüksek enerji ile girmenizi tavsiye ediyor ve şimdiden sizlere iyi tatiller diliyorum. Değerli velilerimiz, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, Eğitim öğretim dönemi boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğunu unutmayınız. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun bu durumu başarıya giden bir basamak olarak görmeli ve kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız.”

Belediye Başkanı Alper Taban ise öğrencilerin geleceğimiz olduğunu ifade ederek, insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu söyledi.

Eğitimin ailede başladığını aktaran Taban, öğrencilere inandıklarını ve güvendiklerini belirtti. “Başarısız çocuk yok” diyen Taban, öğrencilere hayırlı tatiller temennisinde bulundu. 

Kaymakam Şükrü Görücü de “Çocuklarımızın sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Şehit askerlerimizi rahmetle minnetle anıyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Ne yaparlarsa yapsınlar inadına millet bu ülkeye sahip çıkacak. Bu millet en zor zamanda bile bağımsız olmayı başarmıştır.” dedi. 

Konuşmaların ardından öğrenciler gösterilerini sahneledi. Daha sonra protokol üyeleri, sınıflara geçerek öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Editör: TE Bilişim