CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Yöneticisi Hüseyin Çiçek İnegöl’ü sevdiklerini ve İnegöl’ün il olması gerektiğini belirtti. Çiçek bir komisyon toplayarak İnegöl’ün il olması için imza kampanyası başlatacaklarını da ifade etti.

CHP İnegöl İlçe Teşkilatı Yöneticisi Hüseyin Çiçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

”İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi Bursa milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada İnegöl’ün il olması konusunu gündem getirmiş, İnegöl’ümüzün değerlerini meclisimize taşımıştır. İnegöl ilçemiz,  coğrafî, ekonomik sanayi ve kamu hizmetlerinin gerekleri bakımından il olmayı çoktan hak etmiştir. İlçemiz; Bursa’ya 45, Yenişehir’e 27, Bozüyük ilçesine 55, Pazaryeri ilçesine 35, Domaniç ilçesine 40 ve Keles ilçesine 30 Km. dir. İnegöl, 116 Mahalleden oluşmakta olup, 2020 nüfus sayımına göre 281.384 nüfusa sahip bir ilçedir. İlçemizde; Organize Sanayi Bölgesinde 2020 yılı itibariyle 72 kuruluş faaliyet göstermekte olup, toplam çalışan sayısı da 14.777’dir. İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılı sonu itibari ile 78 firma üretimde olup, 11 firmada inşaatına devam etmektedir. Faaliyet gösteren 78 firmada 5021 kişi istihdam edilmektedir. Yenice Organize Sanayi Bölgesinde; 40 aktif firma mevcuttur ve bu firmalardaki toplam istihdam sayısı 2.500’dür. Kurulmuş olan sanayi bölgeleri ile ihracat fazlası veren bir ilçedir.”

“Her gün biraz daha gelişmekte olan ilçemizin sorunlarının ilçe teşkilâtı ile yürütülmesi ve problemlerin çözümü mümkün olamayacaktır. İdarî bölünmede, ilden sonra gelen ilçeler kamusal ihtiyaçların belirlenmesinde, kaynak ayrılıp hizmetin organize edilmesinde ile bağımlıdır. Bir ilçenin il haline gelmesi o yörede otomatik olarak il özel idaresinin kurulmasını sağlar. Yani kendine ait gelirleri ve giderleri diğer bir deyişle bütçesi olur. Halbuki kaymakam ilçenin genel yönetiminden sorumlu olup, hükümetin yetkisiz bir temsilcisi durumundadır.  İlçe bütçeyi yapma olanağına sahip değildir. Dolayısıyla öz gelire sahip olmayan hiçbir kamu örgütü kendinden beklenen hizmetleri yerine getiremez. İlçe örgütleri araç gereç, personel, para, karar verme ve yetki yönünden ile bağlıdır. İlçenin il olmasıyla ilgili müdürlüklerin buraya kurulması, imkânların verilmesiyle ve mülkî amir olarak Valinin yer almasıyla kaynaklar sadece oraya harcanır. Ayrıca ilçenin il olması sonucu bazı mahallelerin ilçe olması ile ve bunların başına kaymakam atanması ile de yörelerin gelişmesi sağlanır. Kısaca ekonomik, sanayi, turizm, sosyal, coğrafî ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre il olmasında büyük yararlar bulunan İnegöl İlçesinin İL olması gerekli görülmektedir.”

“Bu bağlamda İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yöneticisi olarak; İlçemizdeki, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf odaları ve halkımız ile 2017 yılında da oluşturduğumuz gibi  ortak bir komisyon oluşturarak imza kampanyası başlatıp İnegöl’ümüzün il olmasını tekrar meclise taşıyacağımızı bildiririz.”

Editör: TE Bilişim