İnegöl’de yıllardır konuşulan Kanal İnegöl projesi 17 Eylül’de ihaleye çıkıyor. Belediye Başkanı Alper Taban’ın seçim beyannamesinde yer alan projenin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Özellikle Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yıllardır dile getirilen ve seçim beyannamelerinde yer alan ‘Kanal İnegöl’ projesi sonunda hayata geçiyor. İnegöl Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın ardından proje ihale aşamasına geldi. Proje sayesinde İnegöl’ün sınırları içerisinde yer alan Bedre deresinin ıslah ve modernizasyonu ile sosyal donatı alanları oluşturulacak.

İHALE TARİHİ

17 Eylül 2020 Perşembe günü saat 10.30’da İnegöl Belediye ek hizmet binasında bulunan Meclis Salonunda yapılacak olan İnegöl Belediyesi Kanal İnegöl Projesi Bedre Su Deresi Islah Çalışmaları Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak başlayacak olan projenin bitirilmesi 1 yıl sürecek.

KANAL İNEGÖL YAPILACAK

Başkan Alper Taban projeyle ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda Bedre deresinin Mesudiye Mahallesi’nde olan bölgesinde Kanal İnegöl projesi yapacaklarını belirterek, “Bedre deresinin ıslahını yapacağız.  Bu bana göre bölgeye prestij katacak önemli çalışmalardan bir tanesi olacak.  Biz buranın plan ve projelerini ön hazırlığını yaptık, mahalleyi çekim noktası olacak. Burada kanal çalışması yaparak burada güzel alanlar oluşturacağız. Etrafta rekreasyon alanları, insanların yürüyüş yapabileceği, bisiklet sürebileceği, spor yapabileceği, her iki tarafta yeşil bir bandın olacağı, şartlar imkan verirse kayıkla dolaşabileceği bir yapı hayal ediyoruz. Yaklaşık 8 ile 10 milyon TL bütçeli proje, bir turizm değeri oluşturacak” demişti.

Editör: TE Bilişim