Türkiye’nin tarım deposu İnegöl’de çileğin ardından erkenci kiraz hasadı da başladı. Dipsizgöl, İsaören, Edebey ve Turgutalp mahallesinde sahurun hemen ardından tarlalara koşan çiftçiler, kirazın hasadını yapıyor. Sahurla başlayan Ramazan nedeniyle öğle saatlerinde son bulan mesafeli topla işleminin ardından hasat ürünleri, mahallelerdeki toplama merkezlerine götürülüyor. Hem oruç tutup hem de tarlada çalışan çiftçiler, zorlu mesainin ardından evlerinin yolunu tutuyor.

Mahalleler arasında konumu itibariyle ilk ürün hasadına Dipsizgöl mahallesi çiftçileri start verdi. Geçtiğimiz yıl 4 liraya tarladan satışa sunulurken bu yıl çiftçiler fiyatların 6-7 TL arasında olmasını istiyor. Rekolteden memnun olan çiftçiler, koronavirüsün hasada da oldukça zarar verdiğini kaydettiler. Erkenci diye tabir edilen kirazın iç piyasaya, bir ay sonra yapılacak Napolyon cinsi kirazın ise yurtdışına ihraç edileceği öğrenildi.

FİYAT BEKLENTİMİZ 6-7 TL

Kiraz hasadı yapan çiftçi Selami Sem, “Erkenci diye tabir edilen kiraz hasadına başladık. Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasaklarında, toptancılar gelmiyor. 4 günlük bayram yasağında haller kapalı olduğu için bu ürünlerin sevkiyatında sıkıntı çekeceğiz. Ürünlerimiz dallarında kalacak. Bu ürünün soğuk hava deposunda durma şansı yok. virüs bizi çok etkiledi. Rekoltemiz bu sene iyi. Fiyat beklentimiz 6-7 TL arasında. Geçen sene bu rakam 4 TL civarıydı. Bu sene rakamların daha yüksek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

SANCILI HASAT

Dipsizgöl Mahallesi Muhtarı Levent Aslan ise, erkenci kiraz hasadına başladıklarını belirterek, “Erkenci kiramızı iç piyasaya gönderiliyor. Fakat önümüzde bir sokağa çıkma yasağı var. Ürünlerimiz toplayıp, satamayacağız. Çünkü haller kapalı olacak. Sıkıntı çeksek de çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 1 ay sonra Napolya kirazımızın hasadını yapacağız. İnşallah o ürünümüzdeki yüzümüz daha da gülecek” dedi.

Editör: TE Bilişim