Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan bir tekstil fabrikası iddiaya göre, kısa çalışma ödeneğinin bitmesinin ardından 50 işçinin işten çıkardı. İşçiler, fabrikayı mahkemeye vereceklerini belirterek, duruma tepki gösterdiler.

HUKUKEN NE VARSA HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

İşçilerle sendika binasında bir araya gelen TEKSİF Sendikası İnegöl Şubesi Başkanı Selçuk Bozkaya, “OSB’de faaliyet gösteren tekstil fabrikasında toplu iş sözleşmesine oturduk. Anlaşamadık ve yüksek hakeme gönderdik. Verilen karara biz işçiler olarak saygı duyduk, işveren ona da saygı duymadı. İşler rayına oturdu diye düşünürken, içerde sendikamıza üye olmayan işçilere zekat adı altında para dağıttı. Akabinde pandemi hastalığı ortaya çıktı ve onun ekmeğine yağ sürdü. Bizim arkadaşlarımızı bu süreçte hiçbir şekilde içeriye almadı, çalıştırmadı. İçerde çalıştırdığı insanları da yoruyor. İçerde kaçak adam da çalıştırıyor. Arkadaşlar 1,5 yıldır iş başı yapmadılar. Bugün de pandemi yasakları esnediği için işçilerimiz fabrikaya gitmiş ve muhasebeci bizim arkadaşlara çalışmayacaklarını bildirmişler ve fabrikadan göndermişler. Hukuken ne varsa hakkımızı arayacağız. Biz bu adamı gerekli kurumlara defalarca şikayet ettik. Bu adam devletimizin vergisini çalıyor. Çalışanlarımızın hakkını çalıyor. İnegöl'de de hiçbir kurum bize yardımcı olmadı. Yaklaşık 1,5 yıldır mücadele ediyoruz ama destek alamıyoruz. Maalesef bu adamın yaptıkları yanına kar kalıyor ve İnegöl çocuklarını sömürüyor. Bize de kimse sahip çıkmıyor” dedi.

PATRON BU SENDİKAYI BURADA İSTEMEDİ

İşçiler adına konuşan Seftin Mutlu ise, “Bugün iş başı yapmak için fabrikaya gittik. Fakat bekçi bizi yemekhaneye yönlendirdi. Bizi sonra gruplar halinde muhasebeye çağırdılar. Ekonomik koşulları bahane edip bizlerle çalışmak istemediklerini söylediler. Ben şahsım devam etmek istiyorum dedim ama muhasebeci patron sizi çalıştırmaz dedi. Böylelikle bizde fabrikadan eşyalarımızı toparlayıp çıktık. Bizim asıl çıkış sebebimizin sendikadan olduğunu düşünüyoruz. İşveren sendikalıları sevmedi ve ayrıştırdı. Yeri geldi sendikasızlara zekat adı altında bağış da yapıldı. Yani patron bu sendikayı burada istemedi. Bugün 50'ye yakın kişi işten çıkarıldı. Aralarında bir tane sendikasız yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim