İnegöl’de Günde…

Bakın Artık Ne Çalıyorlar…

Covid-19 salgını nedeniyle kapanan işyerlerine hırsızlar dadandı. İnegöl’de günde ortalama 3 hırsızlık olayı yaşanırken, işyerlerini geçici olarak kapatmak zorunda kalan esnafların yeni belalısı da hırsızlar oldu. Emniyet ekipleri Korona hırsızlarının peşine düşerken, salgın sürecinde ekonomik sorun yaşayan esnaflar ise isyanda. İnegöl’de girdikleri işyerlerinde nakit para bulamayan suç makinaları, artık kapı, pencere çalmaya başladılar.

Türkiye’de 11 Mart’ta görünün ilk Covid-19 vakasının ardından alınan önlemler kapsamında bazı işyerini kapatılırken, bazı firmalarda çalışanlarının sağlığı için üretime ara verdiler. İşyerlerinin kapanmasını ise hırsızlar fırsata çevirdi. Özellikle mobilya sanayini mesken tutan hırsızlar işyerlerine girerek, her türlü malzemeyi çalmaya başladı. Önceden gece saatlerini tercih eden hırsızlar, artık saat mefhumu da gözetmiyor.

HER GÜN 3 HIRSIZLIK

Covid-19 salgının ardından İnegöl’de her gün 3 hırsızlık olayı yaşanmaya başladı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi işyerine giren hırsızlar yüzünden esnaflar mağdur oluyor. Covid-19 nedeniyle ekonomik zarar gören esnaflar, hırsızlık olayları nedeniyle zararlarının daha da arttığını belirterek, yetkililerden önlemlerin arttırılmasını istiyor.

EMNİYET DİDİK DİDİK

Emniyet ekipleri Covid-19 salgını sürecinde artan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Olayların yaşandığı bölgelerdeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyen emniyet ekipleri, elde ettikleri deliller ışığında hırsızları yakalamak için harekete geçti.

KAPIYI ÇALDILAR

Son olarak mobilya sanayinde faaliyet gösteren Kardeşler Torna adlı işyerine giren hırsızlar, işyerinin önünde bulunan kapıyı çaldılar. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık olayında suç makinaları, işyerine bin liralık maddi zarar verdi.

Editör: TE Bilişim