12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası Etkinlikleri kapsamında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘’İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’’ düzenlendi.
24 okulun katılım sağladığı yarışma Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 jüri üyesi tarafından değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda 24 okul öğrencisinin katıldığı yarışma da Kosova Koleji Fen Lisesi öğrencisi Galip Oğuz Demir ipi göğüsledi.
24 liseyi temsil eden öğrenciler İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde icra etmek için tek tek sahneye çıktılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği kriterlere göre jüri üyeleri değerlendirme yaptı. Özel Devrim Kosova Fen Lisesi öğrencisi Galip Oğuz Demir yarışmada İstiklal Marşı’mıza uygun kıyafeti ve duygulu ses tonuyla salondakilerden büyük alkış alarak rakiplerini geçmeyi başardı. 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Özel Devrim Kosova Fen Lisesi Müdürü Özer Yılmaz, “İstiklal Marşı Türk tarihinde çok önemli bir konuma sahip. İstiklalini ve istikbalini düşünmeyen bir nesil, başka milletlerin boyunduruğu altında yaşamaya mahkûmdur. Kurum olarak Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerini benimseyen ve bu doğrultuda çalışan öğrenciler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bize bu güzel anı yaşatan öğrencilerimi kutluyorum. Ayrıca ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’na öğrencilerimiz çalıştıran Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülfer Şentürk’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim