Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımına tepki yağıyor. MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, "AYM yeniden masaya yatırılmalıdır" açıklamasında bulundu.

Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın sosyal medyadaki ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımının başlattığı tartışma sürüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, "Akşam vakti yapılan bir paylaşım ile darbe mesajı veren AYM üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın aldığı gücün hukuk olmadığı kesindir. Aldığı güç her neresi ise o güçte daha büyük bir milli iradenin var olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Verdikleri mesaj ile bu ülke de yeni bir istila girişimi akıllara gelirken, yine bu mesaj ile aklımıza 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği haklı irade gelmiştir. Herkes aklını başına almalı, darbe heveslerinden ve darbe seviciliğinden vazgeçmelidir.  Bugün bu sosyal medya üzerinden bu paylaşımı yapan kişi Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal kimliğini kullanarak, yani AYM üyesi sıfatıyla Türkiye’ye tehdit mesajı göndermek istemiştir. Liderimiz, Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin 30 Eylül 2020 tarihinde ‘’AYM yeniden yapılandırılmalı’ sözlerinin ne kadar doğru olduğu bugün ortaya çıkmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin işi seçilmiş hükümetlere, devletin yönetimine, siyasete yada bürokrasiye ayar vermek değil, ülkede varsa yaşanan hak ihlallerini araştırmak ve gereğini yapmaktır. Buradan yeniden bildiriyoruz ve Genel Başkanımızın çağrısını yineliyoruz,  ‘AYM yeniden yapılandırılmalıdır’.”

Torun konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Akşam saatlerinde yapılan sosyal medya paylaşımı ile Türkiye’ye parmak sallayan AYM üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın ne demek istediğini biz Milliyetçi- Ülkücü Camia olarak çok iyi anladık. Son olarak şunu söylüyoruz kirli emellerini ortaya koymak isteyenler, dün olduğu gibi bugünde karşılarında ülkücüleri bulacaklardır”

Editör: TE Bilişim