İnegöl Kaymakamlığının düzenlediği 19 Ekim 2021 muhtarlar günü programına kaymakam Eren Arslan ve belediye başkanı Alper Taban’ın katılım sağlamaması tepkilere neden oldu.
19 Ekim 2021 muhtarlar günü programı sancılı başladı. Kaymakamlığın yayınladığı program saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde başlayacaktı.
Saat 10.00’da ki programa Kaymakam Eren Arslan ve belediye başkanı Alper Taban katılım göstermedi. Yaşanan bu olay sonrası muhtarlar rahatsız olurken İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman ya tören yapmasınlar yada bu programlara sahip çıksınlar dedi.
Tepkisini dile getiren Karaman şu ifadeleri kullandı “Önce demokrasimizin uç beyleri olan muhtarlarımızın bu özel gününü kutlarım. Söze gelince demokrasinin uç beyi derler muhtarlar, demokrasinin temel taşı derler ama muhtarlar ile şurada Atatürk anıtı önünde tören var kaymakam beyi göremedik, belediyeyi göremedik, iktidar partisini göremedik. Bu mu demokrasiye sahip çıkma anlayışı. Eğer törenlere gelmeyecekseler bu törenleri yapmasınlar, bizde işimize bakalım. Muhtarlara bakıyorum herkes huzursuz muhtarlar burada kendilerine değer verilmediğini bizzat ifade ediyorlar. Bunun ile alakalı ya bu törenleri yapmasınlar ya da en üst protokol bu törene sahip çıksınlar. Lafa gelince muhtarlar ile alakalı süslü cümleler kuruluyor, bu cümleleri kuranları şuan burada görmek isterdik.”

Editör: TE Bilişim