İnegöl-Bilecik’i birbirine bağlayan yolda bulunan 8 kırsal mahallenin bozuk yolu için MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, önerge verdi. 22 Ekim tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisine verilen önerge de, 8 mahallenin kullandığı 15 kilometrelik bağlantı yolunun sıcak asfalt yapılması istendi.

İnegöl’ün kırsal Şipali-Akbaşlar-Dömez-Bayramşah-Tekke-Cemiyet-Sülüklügöl-Karahasanlar mahallelerini birbirine bağlayan yolun bozuk olması mahalle sakinlerinin tepkilerine yol açtı. Dün gazetemizde gündeme getirdiğimiz yolla ilgili MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, 22 Ekim tarihinde Büyükşehir Meclisine önerge verdiği ortaya çıktı.

9 MHP’li Belediye Meclis Üyesinin imzasının bulunduğu önerge de şu ifadelere yer verildi;

“Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve şikayetler üzerinde Bursa-Bilecik il sınırından, İnegöl ilçesi ulaşım yolunun uzun zamandır bozuk ve elverişsiz olması bu yolun bir an önce sıcak asfalt yapılması talepleri doğrultusunda; İnegöl-Bilecik il sınırı üzerinde bulunan Tekke, İskaniye, Bayramşah, Dömez, Şipali Mahalleleri ulaşımını bu yol üzerinden yapmakta olup, daha öncesinde yapılan bu talebin BBB Ulaşım Daire Başkanlığı, Daire Başkanı Sn. Gazali Şen’e durumu ilettiklerinde verilen cevapta Nisan 2020 tarihinde yapılacağı bildirilmesine rağmen, o günden bu yana herhangi bir yol çalışması yapılmamıştı. Bu durum karşısında mahalledeki vatandaşlardan muhtarlarımıza gelen şikayetler ve rahatsızlıklar daha da artmıştır. Keza Bilecik Belediyesi Bursa sınırına kadar sıcak asfalt işini yıllar önce yapmış olmasına rağmen bu yolun yapılamamış olması siyasi olarak da negatif etki yarattığı halk arasında konuşulmaktadır. Tahmini 15 kilometre olarak bilinen ulaşım yolunun sıcak asfalt olarak yapılması, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmesi noktasında gerekli çalışmalarda ve girişimlerde bulunulmasını, tarafımıza yazılı bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim