1967’den beri İnegöl’de Osmanbey Caddesinde hizmet veren Osmanbey Lokantası yeni yerinde hizmete açıldı.
1967 yılında Mehmet ve Özcan Efe tarafından kurulan Osmanbey Lokantasında çırak olarak çalışan ve daha sonra 13 yıl işletmeciliğini yapan Önder ve Taner Tattu kardeşler, yenilenen yüzüyle yeni yerinde Osmanbey Lokantasını hizmet açtı. Dün gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Baykan, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.


Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Osmanbey Lokantası sahiplerinden Önder Tattu, “Bildiğiniz üzere 1967’den beri faaliyet gösteren bir firmayız. Bundan sonra inşallah hizmetimizi daha da arttırarak devam edeceğiz. Bilindiği gibi Osmanbey Lokantası sabah ve öğlen yemek hizmeti veriyordu. Bundan sonra inşallah akşamları da hizmet vereceğiz. Toplu yemekler ve toplantılar içinde hizmet vereceğiz. Açılışımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi.


Osmanbey Lokantası sahiplerinden Taner Tattu ise, “Başta Belediye Başkanımız Alper Taban’a ve AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Durmuş olmak üzere açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz. Yeni işyerimizle ilçe halkımıza daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni işyerimizin yapımında emeği geçenlere ve açılışımıza katılanlara teşekkür ediyoruz. İnegöl’ümüz için güzel bir mekan. Daha iyi ve güzel yerlere hep beraber geleceğiz. Bizi bu günlere getiren bütün müşterimize canı gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Belediye Başkanı Alper Taban, “Güzel bir günde benim de çok sevdiğim, beğendiğimi iki kardeş güç birliği yaptılar. İşlerini büyütmeye devam ediyorlar. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Zaman zaman işletmelerine geldik-gittik. Gerçekten bu işi güzel yaptıklarını bende müşahede ettim. Kutluyorum, tebrik ediyorum. Osmanbey Caddesi üzerindeyiz. Buranın aslında bir hikayesi var. İnegöl’e değer katan mobilyamızın yıllarca teşhir edildiği, satışların yapıldığı, belki bizim tanınmamızda o kıymetli ustalarımızın hizmet verdiği mekanlardı buralar. Ama hayatta her şey değişiyor ve dönüşüyor. Bunu iyi okumak lazım. Bence Önder ve Taner kardeşlerimiz de bu değişimi bence okuduklarını düşünüyorum. Hizmet sektöründe yer almak gerçekten zorduk. Çünkü konuşmasında ifade etti; sabahtan öğlene kadar hizmet veriyorlardı. Şimdi akşamı da dahil ettiler. İnegöl hizmet alacak. Gelen misafirlerimiz ve bizler hizmet alacağız. Daha önce de gördüğümde sormuştum; gerçekten cesaret verici bir atılım yapmışsınız. Bundan dolayı kutluyorum. Rabbim bu emeklerinizi asla zayi etmeyecektir. İşini güzel yapan, günün şartlarına uygun yapan ya da hizmet ettiği kitleyi anlayan insanlar her zaman başarılı olurlar. Sizlere Allah hayırlı ve bereketli müşteriler nasip etsin. Tekrar açılan işletmenin başta sahiplerine, çalışanlarına ve İnegöl’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından kurdele kesimiyle Osmanbey Lokantası yeni yerinde hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim