Özel Anaokulları ile Kreşleri Kurucuları Derneği (ÖZAKDER) Başkanı Erdal Kaya, Başkan Yardımcısı Tülay Alpay ve yönetim kurulu üyeleri dün İnegöl’de Kaymakam Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel’i ziyaret ettiler.

SÖKTÖRÜMÜZ ZOR BİR SÜREÇ ATLATTI

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan ÖZAKDER Başkanı Erdal Kaya, Türkiye genelinde özel anaokulu sayısının 2 bin 860, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı özel kreş ve gündüz bakımevi sayısının da Türkiye genelinde bin 770 olduğunu belirtti. Kaya, “Türkiye’de işveren grubunun önemli bir kısmını temsil etmekteyiz. Türkiye’de olduğu gibi sektörümüz de pandemi döneminde zor bir süreç atlatmıştır. Ancak devletimiz ve Bakanlığımız bu süreçte yanımızda olmuştur” dedi.

Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bizlerde özel anaokulları ve kreşler olarak 1 Haziran’da eğitim sürecimize başlamış bulunmaktayız. Bu süreçte tüm tedbirlere titizlikle uyulmuştur ve kurumlarımız da herhangi bir vaka görülmemiştir. Önümüzdeki süreçte tüm tedbirlerimizi alarak 2020-2021 eğitim öğretim sezonuna hazır bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.  COVİD-19 sürecinden dolayı yaşamış olduğumuz pek çok tedirginlikler var. Ancak bu süreci çocuklarımızda bir tramvaya dönüştürmemek gerekiyor. Çocuklarımızı ve kendimizi hayattan soyutlamak, çocuklarımıza çaresizce korku içerisinde beklemeyi öğretmek yerine, kendini koruma kollama bu ve benzeri hastalıklarla yaşamayı öğretmek gerekiyor. Bunu da en sağlıklı ortam olan anaokulları ve kreşler sağlayacaktır.”

ÇOCUKLARINIZ RESMİ KURUMLARDA GÜVENDE

Kaya, “Biz Özel Anaokulları ve Özel Kreşler, Bakanlıklara bağlı resmi kurumlarız ve aldığımız tüm güvenlik önlemleri bakanlıklar tarafından sıkı bir şekilde denetlenmekte. Ailelerin kaçınması gereken hesap veremeyen ve hesap soramayacakları kaçak işletilen, ‘Merdiven Altı’ olarak tabir ettiğimiz dernek ve vakıflara bağlı olduğu idea edilen yasa dışı çocuk bakım evleridir. Hiçbir yasal prosedürleri yerine getiremedikleri için ciddi bir tehlike arz etmektedir. Oysa Milli Eğitim Bakanlığına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı tüm kurum ve işletmeler tamamıyla Covid-19 süreci ile ilgili bakanlığın ön gördüğü tüm önlemleri almış ve düzenlemelerini bu doğrultuda revize etmiştir. Kurumlarımız pandemi şartlarına göre düzenlenmiş yeni eğitim-öğretim dönemine güvenle hazır bulunmaktadır. Bizler dernek olarak tüm Özel Anaokullarımız ve Kreşlerimizin yanlarındayız.’

ÜLKE EKONOMİMİZ AÇISINDAN ÖNEMİMİZİN VE SORUMLUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ;

ÖZAKDER Başkan Yardımcısı Tülay Alpay, “Özellikle kadın istihdamı açısından anaokullarının ve kreşlerin ülke ekonomisi ve iş gücü adına katkılarının farkındayız. Yaklaşık 10 bin genç çalışana Türkiye genelinde sektör olarak istihdam sağlıyoruz. Özellikle çalışan anne ve babalarımız açısından özel anaokulları ve kreşler, sağlıklı bir eğitim ve bakım sağlanan en güvenilir ortamı sağlamaktadır. Değişen dünyamızda biz ÖZAKDER olarak özel okullarımızın her türlü yenilik ve değişimden haberdar olmalarını sağlıyor ve gelişime ayak uydurmalarını destekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim