Pandemi sürecinde İnegöl’de toplu taşıma oranında ciddi bir düşüş gerçekleşirken, yasakların kalkması ile birlikte toplu taşımaya ilgi artmaya başladı.
Koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit etmeye devam ederken, bundan en büyük zararı toplu ulaşım araçları gördü. Hafta sonu kısıtlamalarının olması, çoğu işletmenin kapanmasıyla toplu ulaşım araçlarında yolcu oranı %61 düşüş oldu.
Kısıtlamalara, toplu ulaşımdan uzak durarak, özel araçlarını kullanmak isteyenlerin sayısı da eklenince ciddi bir düşüş yaşandı. İnegöl’de halk otobüslerinde yolcu sayılarında düşüş %61 oranında düşüş oldu
İnegöl’de 2020 yılının Ocak ayında 1 milyon 120 bin 962 yolcu taşınırken, 2021 yılının Ocak ayında ise ciddi bir düşüş olarak 436 bin 95 kişi taşındı.
ÖĞRENCİ SAYISI DA DÜŞTÜ
Uzaktan eğitim sistemine geçilmeden önce 2020 yılının Ocak ayında, İNULAŞ tarafından 262 bin 298 öğrenci taşınırken, uzaktan eğitim dönemi içinde yer alan 2021 yılının Ocak ayında 63 bin 561 öğrenci taşındı.
ARTIŞ BAŞLADI
Yasakların yavaş yavaş kalkması ile birlikte İnegöl’de toplu taşıma araçlarında yolcu yoğunluğu artmaya başladığı öğrenildi.
SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLİYOR
Öte yandan pandemi sürecinde İNULAŞ’A ait halk otobüsleri rotalarını tamamlanmasının ardından sürekli dezenfekte ediliyor.
SEFER SAYILARI ARTTIRILDI
Pandemi sürecinde bakanlığın belirlediği yolcu sayısından fazla yolcu alınmaması için yoğun saatlerde sefer sayıları arttırıldı.

Editör: TE Bilişim