2020 yılında pandemi nedeniyle 3 ay kapalı olan müzeyi, yıl içerisinde 55 bin kişi ziyaret etti. Açıldığı günden bu yana birçok sergi ve eğitim programına da ev sahipliği yapan Kent Müzesi, bugüne kadar 850 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.
ÖRNEK OLDU
Dönemin İnegöl Belediye Başkanı ve şimdi ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından 10 Ocak 2009 yılında İnegöl’e kazandırılan Kent Müzesi, 12 yılda birçok il ve ilçeye örnek oldu. Farklı il ve ilçelerden gelen yerel yöneticiler, kendi şehirlerinde müze kurmak için İnegöl Kent Müzesini rol model aldılar.
TÜRKİYE’DE İLK OLARAK AÇILDI
İnegöl Belediyesi ve gönüllüler tarafından 3 yılda oluşturulan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de 14 Aralık 2014 tarihinde açıldı. Kent Müzesinin yanında açılan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.
YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI
Ülke çapında turizm organizeleri yapan özel bir tur şirketi tarafından düzenlenen Bursa turu kapsamında İnegöl Kent Müzesi ile İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de ziyaret edilir oldu. Ayrıca her iki müze, sadece yerli turistlerin değil, birçok ülkeden gelen yabancı turistleri de ağırladı.
850 BİN ZİYARETÇİ
2020 yılında pandemi nedeniyle 17 Mart - 16 Haziran tarihleri arasında 3 ay kapalı olan Kent Müzesinde, alınan tüm tedbirlerle birlikte yıl içerisinde 55 bin kişi ziyaret etti. Kent Müzesi, açıldığı günden bu yana 12 yılda yaklaşık 850 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Editör: TE Bilişim