Sanayi kenti İnegöl’de pandemiye rağmen işsizlik oranı geçen yıla oranla düştü. İş-Kur tarafından açıklanan verilere göre, 2019 yılında yüzde 8 olan işsizlik oranı 1 Ekim itibariyle İnegöl’de yüzde 7,3’e geriledi. Türkiye ortalaması ise yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleşti.

İş-Kur tarafından 1 Ocak – 1 Ekim 2020 tarihleri arasındaki işsizlik istatistikleri yayınlandı. Yayınlanan rapora göre, İnegöl’de işsizlik pandemiye rağmen düşüş yaşandı. 2019 yılında İnegöl’de işsizlik oranı yüzde 8 olarak gerçekleşirken, 1 Ekim itibariyle yüzde 7,3 olarak gerçekleşti. Oran Bursa genelinde yüzde 9,8 iken, Türkiye genelinde ise yüzde 0,5 düşerek yüzde 13,4 olarak gerçekleşti.

ORAN DAHA DA DÜŞECEK

Türkiye ve Bursa ortalamasına göre İnegöl işsizlik oranı bakımından oldukça iyi durumda. Özellikle normalleşme sürecinde hızla toparlanan İnegöl ekonomisinde, başta mobilya sektörü olmak üzere diğer sektörlerdeki üretim arttı. Bu artışın yılsonuna kadar sürmesi halinde, işsizlik oranının daha da düşmesini sağlaması bekleniyor.

3 BİN KİŞİ İŞE ALINDI

İş-Kur tarafından İnegöl’deki firmalara 3 bin 331 kişi işe yerleştirildi.

2 BİN FİRMA YARARLANDI

Pandemi sürecinde başlatılan Kısa Çalışma Ödeneğinden İnegöl’de ki 2 bin 156 firma yararlandı. Bin 663 firma ödeneği sonlandırırken, 493 firma ise hala ödenekten yararlanmaya devam ediyor. Ödenekten yararlanan çalışan sayısı ise, yaklaşık 40 bin civarında.

Editör: TE Bilişim