Yaş gruplarına göre belirli günlerde uygulanan sokağa çıkma serbestisi nedeniyle parkların açılması taleplerinin artması sonrası İnegöl Belediyesi, “Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı için parklarımız bir süre daha kapalı kalacak” açıklaması yaptı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılarak tüm Dünyada etkisini gösteren covid-19 salgını, ülkemizde de 10 Mart tarihinde görülen ilk vakayla başladı. O tarihten sonra hem hükümet nezdinde alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hem de yerel yönetimlerin çabasıyla başarılı bir koronavirüs süreci yönetildi. Diğer dünya ülkeleri baz alındığında Türkiye’de elde edilen bu başarılı süreç yönetimi, son süreçte bazı serbestlikleri de beraberinde getirdi. Bu durum vatandaşların “Parklar açılsın, çocuklar izinli günlerinde parklarda oynasın” gibi taleplerinin artmasına neden oldu. İnegöl Belediyesi, gelen yoğun bildirimler üzerine konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

REHAVET ORTAMI OLUŞUYOR

İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “10 Mart tarihinden itibaren dezenfekte çalışmaları başta olmak üzere maske üretimi, ihtiyaç sahiplerine yardım ve denetim hususlarında yoğun bir mesai sürecine girdik. Hükümet nezdinde de virüsle mücadelede önemli tedbirler alındı. Salgının sürecinde önce 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmişti. Ardından 20 yaş altına da sokağa çıkmak yasaklandı. Hafta sonları uygulanan genel sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle salgının kontrol altına alınmaya başlamasıyla, 45 gündür evlerinde bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlar ve 20 yaş altı çocuklar ve gençler bu hafta itibariyle belirlenen gün ve saatlerde dışarıya çıkmaya başladı. Havaların ısınmasıyla bu durum bir rehavet ortamı da oluşturdu. Özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıktıkları Pazar günleri, 0-14 yaş arası çocuklarımızın sokağa çıktığı Çarşamba günleri ve 14-20 yaş aralığındaki gençlerimizin sokağa çıktıkları Cuma günleri parkların açılmasına ilişkin çok sayıda talep aldık. Unutmamalıyız ki, şuanda koronavirüs sürecini tamamlamış değiliz. Aksine en çok dikkat etmemiz gereken dönemlerdeyiz. Rehavete kapılıp kendimizi ve sevdiklerimizi tehlike atmamalıyız.”

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT!

“Bizler de İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki tüm parkların ve yeşil alanların yaşlılarımızla, çocuklarımızla dolacağı günleri iple çekiyoruz. Parklar çocuklarımız olmadan hiçbir anlam ifade etmiyor. Ancak bu hususta ilgili uzmanlardan da alınan öneriler doğrultusunda, parklarımız maalesef bir süre daha kapalı kalacak. Yoğun etkileşimin olduğu bu alanlar, virüsün yayılması için en uygun ortamlar. Aynı oyuncakları yüzlerce çocuğun kullanacağını unutmayalım. Bizler sizin sağlığınızı düşünerek parklarımızı bir süre daha kapalı tutacağız. Başlatılan izinli günler uygulamasında amacın sosyal mesafeye uyularak belirli kurallar dahilinde çocuklarımızın ve yaşlılarımızın kısa süreli hava almak adına dışarı çıkma uygulaması olduğunu hatırlatarak, sağlıklı günlerde buluşmayı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim