Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, esnaf ve sanatkârlar oda başkanlarını ağırlayarak sorunlarını dinledi. İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, program sonrasında 'İnegöl'ün istişare sorunu var' diyerek idarecilere çağrı yaptı.

Kongre süreçlerini tamamlayan İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanları Saadet Partisi tarafından ağırlandı. Royal Hotel konferans salonunda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca da katıldı.

Meslek odalarının sorunları dinlenerek fikir alışverişinin yapıldığı program sonrasında açıklama yapan Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu şu ifadeleri kullandı;

İNEGÖL’ÜN İSTİŞARE SORUNU VAR

“İnegöl’ümüzün kıymetli meslek odalarının temsilcilerini ağırladık. Programımız çok verimli geçti. Saadet Partisi olarak yıllarca her ortamda istişare ve birlik beraberlik vurgusu yaptık. Bu toplantımız da fikriyatımızın yansımasıdır. İlçemizin gelinen süreçte en büyük sorunlarından birinin ‘istişare eksikliği’ olduğunu belirtmek istiyorum. İstişarede hayır vardır. İstişare edilirse, ilçemiz ve milletimiz adına faydalı işler ortaya çıkacağına inanıyorum.”

SORUNLARLA DERTLENECEĞİZ

“Programımızda oda başkanlarımızın sorunlarını tek tek dinleyerek notlar aldık. Öncelikle bizlere iletilen bu sorunlarla dertleneceğimizin sözünü teşkilatım adına veriyorum.  Milli Görüş anlayışında sadece dinlemek yoktur. Sorun çözmek vardır, sıkıntı gidermek vardır refah düzeyini yükselterek insanca yaşam için gerekli ortamı sağlamak vardır.”

KUTUPLAŞTIRICI SİYASET ‘BİRLİK VE BERABERLİK SORUNUNU’ ORTAYA ÇIKARDI

“ İstişarenin yanında bir diğer problem ise nefret söylemleri ve kutuplaştırıcı siyasetin getirmiş olduğu ‘birliktelik’ problemidir. Maalesef son yıllarda İnegöl’ümüz de bu birlik olamama zihniyetinden nasibini almıştır. İstişare edemeyince, birlik olup ortak noktada buluşamayınca ise günümüzde bir sorunlar silsilesinin oluşmuştur. Birlik olamama ve kutuplaşma söylemleri o kadar ileri bir hâl almıştır ki vatandaşların oy verip hizmet beklediği iktidar partisi yöneticileri ve idarecileri arasında bile siyasi çıkarlar doğrultusunda anlaşamamazlıklar meydana gelmektedir. Bu siyasi kavgalardan ise ilçemiz ve vatandaşımız olumsuz anlamda etkilenmektedir.”

İSTİŞARE ÇAĞRISI

“Sözlerime ‘istişare ve birlik beraberlik’ çağrısı yaparak son vermek istiyorum. Sayın yöneticilerimiz İnegöl’ün ve vatandaşın kazanmasını istiyorsa istişare etmek ve bir olmak zorundadır. Özellikle ilçemizin sonraki yıllarını etkileyecek ve önemli görülen projelerde şehrin tüm dinamiklerinin fikri dinlenmelidir. Bir masa etrafında siyasi partiler, odalar, STK’lar, kurum ve kuruluşlar oturup şehrin geleceği adına tartışabilmelidir. Eğer süreç bu yönde doğru işletilirse İnegöl ve İnegöllü kazanır.”

Editör: TE Bilişim