İnegöl Devlet Hastanesi personelleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle "Çanakkale menüsü" hazırladılar. 
İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi 18 Mart nedeniyle, 'Üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve ekmek'ten oluşan Çanakkale menüsü 500 sağlıkçıya ikram edildi. Sağlık çalışanları bugün öğle yemeğinde Çanakkale menüsünü yiyerek, o tarihi yaşadılar.
Programa Kaymakam Eren Arslan, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, Gaziler ve sağlık çalışanları katıldı.
Programa katılanlara asker kıyafetli sağlık çalışanları tarafından yemekler ikram edildi. 
Programın ardından açıklama yapan Kaymakam Eren Arslan, "Programlarımıza sabah başladık. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü. 107 yıl önce bugün Çanakkale’de büyük bir zafer kazandı milletimiz, ecdadımız. Biz hem bu zaferi kutlamak hem de şehitlerimizi anmak için bir aradayız. Değişik programlarla bugün etkinlikler düzenliyoruz. Şuanda da İnegöl Devlet Hastanesinde öğle yemeği menüsünde 18 Mart 1915’te Çanakkale’de askerimizin yemiş olduğu yemek menüsünü arkadaşlarımız hazırladılar. Burada bizler, çalışan arkadaşlarımız, gazilerimiz hep beraber 1915’te Çanakkale’de yenen yemeği aynı ruhla yedik. Ve bir kez daha bu mübarek toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi anmış olduk. Onları ne kadar minnetle ansak borcumuzu ödeyemeyiz. Çünkü Çanakkale’de binlerce insanımız bu toprakları kanıyla vatan kıldılar. Bize emanet bıraktılar. Bugünde bize düşen o günleri hiçbir zaman unutmamak. Bir arada olmak, güçlü olmak. Eğer düşman bir gün yine bu topraklara gelirse aynı ruhla, aynı inançla vatanımızı, namusumuzu, mukettesebatımızı savunmak. Bu tür etkinlikle bize bu ruhu aşılıyor. Ben bir kez daha hem başhekimimize hem emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah vatanımız, milletimiz, bayrağımız sonsuza kadar hür ve bağımsız olsun." dedi.

Editör: TE Bilişim