Küçük Yenice Mahallesinde besicilik yapan kişi, tarlada bulduğu yavru kartalı besledikten 
sonra barınak ekiplerine teslim etti.


Alınan bilgilere göre; Traktör ile tarlaya giden emekli besici Ahmet Faik Akkuş, yol kenarında yürüyen yavru kartalı fark etti.

Yavru kartalın yanına yaklaşan Akkuş, uçamayan yavru kartalı alıp evine götürdü. Burada açlıktan bitkin düşen kartalı et ile besleyen emekli besici daha sonra durumu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine gelen barınak ekibi, yavru kartalı teslim aldı. Barınağa götürülen yavru kartal tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Emekli besici Ahmet Faik Akkuş, doğadaki hayvanların korunması gerektiğini ifade ederek, "Tarlamı kontrol etmek için gittiğimde yol kenarında yavru kartalın olduğunu fark ettim. Yanına yaklaştığımda hayvanın uçamadığını gördüm. Yavru kartalı alıp eve getirdim. Açlıktan bitkin düşen hayvanı etle besledim. Daha sonra barınak ekiplerine haber verdim. Ekiplerde gelip hayvanı benden teslim aldı. Doğadaki hayvanları korumalıyız. Onlarla hayat daha güzel." dedi.

Editör: TE Bilişim