TEHDİT YOLU İLE İSTİFA

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Selçuk Bozkaya, “TEKMİŞ A.Ş.’de çalışan arkadaşlarım özgür iradeleri ile sendikamız TEKSİF çatısı altında birleşmek amacı ile üye olmuşlar. Bundan haberdar olan işveren baskı ve tehdit yolu ile istifaya zorlamış. Sendikamız üyesi Sedat Emirli, Metin Yüzbeş ve Nevin Koçak istifa etmediği için iş akdine son vermiştir. Bunu üzerine sendikamızın avukatları devreye girerek, işe iade davaları açılmış. Dava sonucu iş akitlerine son verilen; Sedat Emirli, Metin Yüzbeş 12 aylık brüt +4 aylık net, Nevin Koçak 4 aylık brüt + 6 aylık net maaş tutarında tazminat almaya hak kazanmışlardır. Bu arkadaşları dik duruşundan dolayı teşkilatım ve Teksif Demirtaş Şube Başkanı olarak tebrik ediyorum. Hayat mücadele etmek her mücadelenin sonunda bir mutluluğu yakalamanın kaçınılmaz olduğu bir gerçektir” dedi.

BİRLİKTEN HER ZAMAN GÜÇ DOĞAR

Başkan Bozkaya konuşmasını şöyle sürdürdü; “Buradan TEKMİS’te çalışan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; Anayasadan doğan sendikal haklarımız var. Hiçbir kimse sendikaya üye olmak veya üye olduktan sonra istifa ettirilmesi yönünde zorlanamaz. İşveren baskı tehdit edemez. İspatlanması halinde 1 ile 3 yıl arası hapis cezası vardır. Biz sendikadan dolayı işten atılan arkadaşların ispatını yaptık. Bunu sonucu çalışan ihbar kıdem işyerinden alacak türüne göre alacağını almış, sendikaya üye olup, iş akitlerine son verildiğini için, 12+4 şeklinde sendikal tazminat aldık. Çalışan isterse 1 aylık olsun, fark etmez. TEKMİS A.Ş.’de çalışan arkadaşlarım, az bir sayımız kaldı. Gelin sizlerde arkadaşlarınıza destek olun. Gelin iş barışını, ücretimizi, sosyal haklarımızı yasalar çerçeve içinde bizler belirleyelim. Sizleri özgür iradenizle TEKSİF Sendikamıza üye olmaya davet ediyorum. Tabi ki bu söylediklerim İnegöl’de tekstil iş kolunda hizmet veren tüm işyerlerimiz için geçerli. Teksif Sendikamız her zaman çalışanın yanında olmuştur. Birlikten her zaman güç doğar, gelin o gücü beraber üretelim. Mücadele edelim, sendikalaşalım. Tüm tekstil iş kolunda çalışan arkadaşlarım yerimiz; Park Caddesi üzeri Atatürk heykeli karşısındayız. Gelin dertlerinize ortak olalım. Yaşanılan sorunlar varsa, ortak yol beraber çizelim. Bizler TEKMİS A.Ş.’de olduğu gibi başka işyerlerinin de sürekli bacasının tütmesini, her yıl büyüyerek dev firmalar olmasının gayretindeyiz. Bize üye olan arkadaşlarımıza şunu net şeklinde söyleyebiliriz; yaşanılan tüm olumsuzlukların arkasındayız. Bizimle beraber aynı havayı teneffüs eden, bizlere üye olan, destek olan tüm üyelerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

SENDİKAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İşten atılan Sedat Emirli, “İşten atıldık. Sendika bize işe iade davası açacağını ve bunun sonucunda 12 aylık tutarında brüt tazminat alacağımızı izah etti. Davalar açılmış, bunun sonucu 2 arkadaşımız daha başkanımın söylediği şeklinde tazminat aldık. Şuanda eski işimden daha iyi bir işte çalışıyorum. Çalışmama vesile olan sendikamıza da teşekkür ediyorum” dedi.

BİZLERİ DİKKATE ALAN BİR SENDİKA TANIDIK

Metin Yüzbeş ise, “Bizler burada bir emek mücadelesi verdik. Çoğunluğa az kala arkadaşlarımın bir kısmı üye olamadılar. Bizlere destek olsalardı, şimdi orada daha iyi çalışma şartlarında çalışacaktık. Ben şuan çok mutluyum. Bir emek mücadelesi verdik. Üye olmayan arkadaşlarım, gelin TEKSİF Sendikasına üye olun. Sizlerinde sorunlarınızı anlatacağınız bir sendikanız olsun derim. Şu anda sendikal tazminatlarımızı da aldık. Bundan ayrı bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Buradan Teksif Sendikamızın Demirtaş Şube Başkanı Selçuk Bozkaya'ya, avukatımıza, personel ekibine içten teşekkür ederim. En azından derdimizi anlatacağımız, bizleri dikkate alan bir sendika tanıdık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim