Kadına şiddet, engelsiz yaşam, çocuk istismarı, bağımlılık ve trafik kurallarına yönelik görsel mesajlar için trafoları kullanacak olan UEDAŞ, böylece sosyal mesajları görsel bir şekilde kamuoyu ile paylaşacak. İnegöl´ün yanı sıra Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova´da yürütülecek proje kapsamında, trafolardaki tekdüzeliğin ve olumsuz yazıların önüne geçilirken aynı zamanda sosyal mesajlar verilmesi amaçlanıyor.

30 TANE TRAFOYU SANATLA BULUŞTURACAĞIZ

Atatürk Bulvarı üzeri Belediye Ek Hizmet Binası yanında bulunan trafo da ´Kan Ver Hayat Ver´ sloganıyla insanları kan bağışına davet ettiklerini ifade eden UEDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmeni Yusuf Ziya Yüce, “Trafolar Konuşuyor sosyal sorumluluk projesi için bugün İnegöl´deyiz. Bu proje kapsamında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin tamamında 30 tane trafoyu sanatla buluşturacağız. Trafolar şehrin merkezlerinde, çok göze çarpan bölgelerde, atıl bir şekilde duruyordu. Biz bu trafoları sosyal sorumluluk mesajları ile süsleyerek, mesajlar vermek istedik. Özellikle toplumun kanayan yarası olan konuları seçtik. Bunların başında kadına şiddet, Kızılay, emniyet kemeri ve engelli kardeşlerimize destek gibi konular var. Bu projeden sonra 30 trafoda sosyal mesajlarımız yer alacak. Trafolarımızı grafiti sanatı ile buluşturuyoruz. Sanatçı arkadaşlar çiziyor. Çok renkli, hayat veren mesajlarımız var. Ulusal çapta da önem gören bir proje oldu. İnşallah İnegöl´dekini bu akşam bitirmiş olacağız. Kızılay ile birlikte ´Kan Ver Hayat Ver´ konusu ile yapıyoruz.  İnegöl´de bir tane olacak. İnegöl´de ki sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz.  Geçtiğimiz aylarda Şehrin Işıkları sergisini açtık. Önümüzde ki ayda bir kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Bütün UEDAŞ´ın projelerinde İnegöl´ün yeri ayrı. Kısmet olursa daha çok hizmet edeceğiz” dedi.

İNEGÖL İYİ KAN VERİYOR

UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Hasan Ali Yürük ve Kızılay Kök Hücre Kazanım Uzmanı Ramazan Çiçek´in de katıldığı programda İnegöl´de vatandaşların kan bağışına olan ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirten Kızılay Güney Marmara Kan Merkezi Müdürü Dr.Günay Çakır ise, “Sosyal sorumluluk projesi adı altında, UEDAŞ ile Türk Kızılay´ı arasında trafoları insanlarımızı kan bağışına özendirmek adına sanat çalışması yapıyoruz. Amacımız, insanların dikkatini çekmek ve duyarlı hale getirmek. Onları düzenli olarak kan bağışı yaptırabilmek. İnegöl kan bağışı anlamında iyi ilçelerimizden biri. İnegöl´den iyi kan kalıyoruz. Yıllardır gide gele alıştırdık vatandaşları. Böyle olunca 3 ayda bir düzenli geliyoruz. Bu arada okullara, derneklere sık sık gidiyoruz. İnegöl´ün bağışından çok memnunuz. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Ne zaman lazım olacağı belli olmayan bir ürün” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim