CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan bugün CHP İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan Bursa’da günlük vaka sayısının bine yaklaştığını iddia etti.

BURSA’DA GÜNLÜK 2 BİN TEST YAPILIYOR
Bursa’da günlük ortalama 600 vaka olduğunu öne süren Özkan “Şuan Bursa, Ankara gibi salgının patlak verdiği merkezi haline geldiği illerden biri. Resmi bilgileri alamıyoruz ama hastanenin yoğunluk durumu bilgilerini alabiliyoruz. Hastanelerin yükleri arttı, yoğun bakım hasta sayıları arttı. Gayrı resmi bilgilere göre turizm sezonunun açılması ile birlikte PCR testlerini bazı ülkeler mecbur kılmıştı o dönemden biliyorum Bursa’da yaklaşık 2 bin adet PCR testi yapılıyor bu testlerden 600 test sonucunun pozitif çıktığı şeklinde gayrı resmi bilgilere ulaştım. “
TEST SONUÇLARINDA BAŞARI %60
Test sonuçlarının tam başarılı olmadığını öne süren Özkan “Bu PCR testlerinde başarı oranı %60. Bazen test sonucu negatif çıkar ama röntgen görüntüsü ve diğer bulgular hastanın covid olduğunu belirler. Bu hastalar vefat ettiğinde Covid-19’dan vefat etti yazılmıyor, bulaşıcı hastalıktan vefat etti diye işlem yapılıyor.”
VAKA SAYISI BİNE YAKLAŞTI
“Toplumun dikkatini çekmek için 10 gün önce Bursa’da vaka sayılarının bine yaklaştı demiştim. Bununla ilgili hiçbir yetkiliden yalanlama gelmedi. Bursa’da 2 bin testin 600 tanesi pozitif bunun üzerine yalancı negatifleri de eklerseniz vaka sayısı bine yaklaştı. Ben bununla alakalı ilgililerin beni yalanlaması bekledim. Çünkü başından beri soruyoruz Bursa’daki durum nedir, kimse bize bilgi vermiyor. O yüzden diyorum siz salgın yönetmiyorsunuz algı yönetiyorsunuz.”

Editör: TE Bilişim