Meclis toplantısı sonunda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Erkan Dönmez, 10 yıl önce yapılan yer altı çöp konteynırlarının neden kaldırıldığı ve inşaat çalışmaları duran yeni belediye binasının ne zaman devam edeceği ile alakalı Başkan Taban’a soru yöneltti.

YENİ BELEDİYE BİNASI 2022’DE BİTECEK

Cevap veren Başkan Taban, “Belediye hizmet binamızla alakalı herhangi bir değişiklik yok. Yeni ihale yapıldı. İlgili firmayla sözleşme imzalandı, yakında çalışmalara başlayacak. 2022 yılının içerisinde, yıl sonuna kalmadan inşaat çalışmalarını tamamlayacağız.” Dedi.

Yer altı çöp konteynırlarıyla alakalı soruya ise Taban, “Burada amacımız geçmişte yapılan çalışmayı bozmak asla değil. Ömrünü tamamlamış. Birincisi yedek parça bulma sıkıntımız var. Çöp kapakları açık şekilde duruyor. Bunlar bu şehre yakışan şeyler değil. Arkadaşlarımız onarmaya çalışıyor, malzemen yoksa onaramıyorsun. İster istemez çöp suyu, dibinde birikiyor, inanılmaz ağır kokular oluşturabiliyor. Özellikle ömrünü tamamlamış olanlarla ilgili, bunları kaldırıp yerine dağıtmış olduğumuz çöp konteynırlarını koyarak yenilemiş oluyoruz. Gelen şikayetleri de öngörerek bir karar aldık.” Dedi.

Editör: TE Bilişim