Seçimler oy kullanan herkes 3 metrekarelik kabinlerde vicdanıyla baş başa kalarak kararını verdi ve oyunu kullandı. Milletin kararına saygı duyuyoruz.  Vatandaş olarak bizlere düşen, devletimizin yanında olup, kimseyi ayrıştırmadan, kırmadan, polemiklere girmeden sevgiyle herkesi kucaklamak, önümüze ve geleceğe bakmak.

‘Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata kendini hatasız sanmaktır’ demir Yunus Emre. Hata yapmak insanın fıtratı, hatayı kabullenmek insanın erdemidir. İnsanlar bilmeden hata yapabilirler, yanlışa düşebilirler. Hoş görmek gerek. Ama bilerek olursa, hele bir de söz konusu vatandaşa ne hoşgörülür ne af edilir.

Millet ittifakını oluşturan partiler, Cumhur ittifakını ilk turda yüzde 50’nin altında oy aldırıp, seçimi 2. Tura bırakma stratejisi üzerinde çalıştılar. CHP 20 milletvekilini İyi Partiye gönderdi, sonra geri aldı. Bunlar seçim stratejisi olabilir. Bunları vatandaş ve seçmen olarak anlayabilirim. Ama her evden HDP’ye bir oy istenmesini bir vatansever olarak kabullenmek mümkün değil.

Çıkacaklar; ‘Kürdistan kurulmuştur’ diyecekler. ‘Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyecekler. ‘Sırtını PKK ve YPG’ye dayadık’ diyecekler, hendek kazıp okulları yakacaklar, evleri, hastaneleri yakacaklar. Çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden eziyet edecekler. Pusular kurup masum vatandaşlarımızın kanını akıtacaklar. Güvenlik güçlerimiz, polisiyle, askeriyle canı pahasına mücadele edecek, şehitler vereceğiz, binlerce gazimiz olacak. Devletimiz, yıkılan yerleri onaracak. Yeni okullar, hastaneler, hizmet binaları, evler kısacası yeni şehirler imar edecek. akan gözyaşlarını dindirecek, yaralı gönülleri şefkatle saracak. Birileri çıkacak, PKK güdümlü HDP’ye her evden bir oy isteyecek. Ben şahsım adına HDP’ye her evden bir oy isteyen siyasileri ve bu çağrıya uyup oy veren seçmenleri kınıyorum.

Bu bir hata ve yanlış değil, ihanettir. Sözüm size, başkanlık seçiminde yüzde 8,3 oy alan HDP’yi milletvekilliğinde yüzde 11,6’ya çıkardınız ve meclise 67 HDP’li vekil soktunuz. PKK ve YPG ile mücadele de şehit ve gazi olan her asker ve polisimizle, vatandaşlarımızın kanı ellerinize bulaşmıştır. Bu lekeyi sabunla yıkayamazsınız. Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyorum.

Unutmayalım, bu vatanın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Necmettin Halil Onan şiirinde ne güzel demiş;
Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğüm bu tümsek Anadolu’nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.

Selam ve dua ile…