İlk yarıyı 29 puanla 3. sırada bitiren ve ikinci

İlk yarıyı 29 puanla 3. sırada bitiren ve ikinci

yarıya Antalya kampı ile hazırlanan, ara transferde 5 tane oyuncu alarak ikinci yarıya 30 puanla ikinci sıradaki Tokatspor deplasmanı ile başlayan İnegölspor, Pazar günü Tokat Gaziosmanpaşa Stadında Mümin ve İlhan’ın golleriyle galip gelirken, lider Balıkesir’in evinde Bayrampaşa’yla berabere kalmasıyla 5 puanlık bir avantajla girerek ilk haftanın en kârlı takımı oldu.

Temsilcimiz Tokat’tan aldığı altın değerindeki 3 puanla fikstürde lider Balıkesir’in ardından ikinci sıraya oturdu. Bu galibiyetle önümüzdeki hafta evinde misafir edeceği Ofspor galibi Altay’ı yenerek hem rövanşı hem de Balıkesir’den liderliği geri alacak. Bunu yapmak için Tokat’tan gerekli motivasyon ve enerjiyi aldı. Bu galibiyet gerçekten İnegölspor’un “bu grupta bende varım” ve “zirveden kolay kolay vazgeçmem” dediği bir maçtı.

Rakip Tokatspor 30 puanla ve evinde oynamanın verdiği avantajı kullanabilseydi önü açılacaktı. İnegölspor’u geçebilseydi büyük avantaj elde edecekti. İnegölspor teknik heyeti bu maça yeni transferlerden sadece eski oyuncusu Kemal’i müdafaa- ya koyarak cezalı Eray’ın yerine de kaptan Mustafa’yı koyarak kalede Sofu, geride Mustafa-Ke-mal-Bayram-Alişan, ortada İlhan-Deniz-Oğuz- Berkay, ileride Raif ve Mümin tertibi ile çıktığı maç-ta iki fark öne geçince son çeyrekte ara transferde aldığı Ferit, Çağdaş ve Engin’i formaya ısındırdı. Ara transferler ve devre arası hazırlık kampı mevcut kadromuzu iyi motive etmiş. Gelen oyunculara formalarını kaptırmamak için ilk yarıda oynayan oyuncularımız daha da hırslanarak kendilerine daha çok özen göstererek Tokat deplasmanından zaferle çıkmayı başardılar. İnegölspor Tokat’ta ma-çın başından sonuna kadar oyuna hakimdi. Çekim sırasında yorum yapan Mehmet bey İnegölspor’un maçta tüm ikili mücadeleleri kazandığını, bu nedenle maçtan galip çıktığını söyledi. Doğrusu da buydu. Bu maçta rakip Tokatspor oyuncuları kendi evlerinde adeta mahkum oynadılar. Tribünlerdeki liderlik bekleyen taraftarlarını adeta uyuttular. Mümin gollerini atmaya devam ediyor. İlhan iyi oyunlarını golle süslemeye başladı. Raif etkili oynadı, bir topu direkten döndü. Kaleci Sofu sezonun en rahat maçını oynadı. Müdafaamız uyumlu oynadı. Kemal yetiştiği takımda yabancılık çekme-di. Diğer yenileri çok az oynadıkları için göremedik. Maçın büyük bölümünde topa hakim olan, topu kullanan, gol pozisyonu üreten İnegölspor’du. Kısaca maça daha iyi hazırlanan, galibiyeti isteyen ve hak eden İnegölspor’du.

Sonuç olarak İnegölspor ikinci yarıya 5 puanlık bir avantajla başladı. Rakip kazansaydı liderlik koltuğuna oturacaktı. İnegölspor buna izin vermedi. Sezon başından bu yana mutlak hakim oynadığı maçlardan birini oynadı. Rakibine kazanma adına hiçbir şans bırakmadı. Teknik heyet Tokatspor’u iyi etüd etmiş, takımımızı da çok iyi hazırlamış. Bu galibiyetle ikinci yarıya avantajlı başladı. Mevcut kadroya yapılan takviyeler de biran önce hazır hale gelirse takımda oluşacak ciddi rekabetten başarı çıkacak. Bu galibiyetle İnegölspor bu ligde ve bu grupta bende varım zirveden asla vazgeçmem diyor. Bunu büyük bir keyifle izliyor ve yazıyoruz. Bu zaferi kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Altay maçı zaferini ve liderlik keyfini yazmak dileğiyle İnegölspor’a başarılar diliyorum.