Geçtiğimiz hafta deplasmanda Kastamonu´yu devirerek evine şen dönerken, Cumartesi günü evinde ağırladığı lider Keçiörengücü´nü zor bir mücadeleden sonra dize getirerek zirveyi değiştirirken, 22 puanla yerleştiği 6. sıradan Play-of´a göz kırpmaya başladı.
Rakip Keçiörengücü bu sezon iyi bir kadro kurarak sezon başından bu yana zirveyi zorluyordu. Nitekim geçen hafta zirveye oturmuş ve Cumartesi günü İnegöl deplasmanına lider olarak gelmişti. Kadrosunda birkaç tane gerçekten iyi oyuncuya sahip. 10 numaralı Umut, 7 numaralı Berat gibi sivrilen oyuncularının yanında iyi top yapan oyunculardan kurulu kadrosuyla liderliğin verdiği güvenle İnegöl´den puan veya puanlar almak umuduyla geldiği deplasmandan birçok fırsat yakalamasına rağmen gol noktalarında etkisiz kalarak amacına ulaşamadı. Bu mağlubiyetle liderliği deplasmanda Sarıyer´i iki golle deviren Hatay´a bırakmak zorunda kaldı. Keçiören ligde aldığı 2 mağlubiyetin birini de hemşehrisi ligin diplerinde dolaşan Etimesgut´tan aldı. Teknik Direktörleri Mustafa Çapanoğlu tecrübeli ve hırslı bir hoca olmasına rağmen, bu takımın mevcut oyuncu kapasitesine göre oynatamıyor. Bu takımın bundan sonraki performansını merak ediyorum.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Uğur-Emirhan-Emrah-Barış Sinan, ileride Okan ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Uğur´un yerine Ali Sakal, Okan´ın yerine Enes Bayır ve Ahmet Hakan´ın yerine Enes Ata´yı oyuna aldı. Bu değişiklikler devreyi önde kapayan ancak ikinci yarıda rakibin baskısı ile bunalan İnegölspor´u biraz olsun rahatlattı.
Maça hızlı başlayan temsilcimiz, rakip müdafaanın hediye ettiği bir pozisyonda boşta kalan topa dokunan kaptan Kemal´le öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra yediği şok golle kendine gelen rakip takım, yoğun bir baskı kurdu ve nitekim biraz da hakemin eyyamcılığı ile bulduğu penaltı ile eşitliği sağladı.
Bu beraberlik takımımızın yeniden toparlanmasına ve rakip kaleye yüklenmesine neden oldu. Nitekim rakip müdafaanın ileriye çıktığı bir anda önüne atılan bir uzun topla genç ve tecrübesiz olmasına rağmen Ahmet Hakan iyi götürdüğü topu kalesini terk eden kaleci Yakup´un altından filelere gönderdi ve takımını devrede soyunma odasına galip götürdü.
İkini yarıya liderliği kaybedeceğini gören rakip Keçiörengücü, bütün hatlarıyla yüklendi. İnegölspor´u kendi yarı alanına sıkıştırmasına rağmen, aradığı golü bulamadı. Bunda gol noktalarında forvetinin egoist davranmasının yanında İnegölspor kalecisi Şener´in formunun zirvesinde olmasının payı büyüktü.
Kalede Şener bu sezon her maçta adeta devleşiyor. Kurtardığı mutlak goller ve oyuna soktuğu toplarla takımımızı sürekli ateşliyor. Son 2 maçta alınan 6 puanda büyük payı var. Bravo Şener, devamı gelsin. Geride uzun bir sakatlıktan sonra takıma giren kaptan Kemal ileri çıkışlarında gole yakınlığını bir kez daha gösterdi ve maçın hemen başında takımını öne geçiren golü attı. Anıl son haftalarda zorunlu nedenlerle değişik yerlerde oynatılınca bocaladı, ancak sağ bekte iyi gidiyor. Gördüğü kartlar yersizdi. Biraz daha dikkatli olabilirdi. Bilal sezon başından bu yana müthiş bir performans ve gayretle oynuyor. Sol bek İsa oynaya oynaya yerine oturdu. Her maçta rakipleri hızlı ve iyi adamlar. Ancak toparlanıyor, her gün iyiye gidiyor. Orta sahamızda Emirhan yeniden formayı kapmış, Emrah daha istekliydi. Barış Sinan duraklıyor, ayağı iyi ancak o ağırlıkla o ayaklar çalışmaz. İleride genç Ahmet Hakan yine görevini iyi yaptı ve golünü attı. Teknik heyetimizi kutluyorum, bu genci oynatmaya devam etsinler. Okan formayı kaptıktan sonra daha doğrusu ilk 11´de yer verilince tecrübesini ve hırsını sahaya yansıtıyor. Etkili oynamaya devam ediyor. Enes Ata sezon başından bu yana takımımızın ilerisindeki en iyi ve en etkili oyuncusu iken, iki haftadır yedek kulübesinde oturuyor. Oyuna girince de motive olamıyor. Bu genç oyuncu kolayca kulübede oturtulacak bir oyuncu değil. Bu maçı İnegölspor´un tecrübeli ayakları da isteyince kazanan taraf oldu.
Sonuç olarak son haftalarda büyük bir çıkış içerisinde olan İnegölspor, son iki maçta aldığı 6 puanla play-of sınırına çok yaklaştı. Bunu yaparken, bu maçta lideri devirerek zirveyi değiştirdi. Son iki maça kadar sahada gezinen, etkisiz kalan tecrübeli oyuncuları toparlanmaya başladı. Genç bir golcü kaptığı formanın hakkını veriyor. Topladığı 22 puanla 6´ncı sıraya oturdu.
Son iki maçta 6 puan toplayan ve bu maçta lideri deviren başta teknik heyetimizi, oyuncularımızı ve zor şartlarda bu taşın altına elini koyan başkan ve yönetimini kutluyor, bu hafta yeni lider Hatayspor deplasmanında başarılarını yazmak dileğiyle.