Evinde Karşıyaka maçında 2 puanı çimlere gömen İnegölspor, ardı ardına çıktığı Kastamonu ve Gümüşhane deplasmanlarından sıfır puanla dönerek düşme potasındaki son 8 takım arasına adeta zorla girmeyi başardı.

Karşıyaka´yı evinde elinden kaçıran temsilcimiz, Çarşamba günü önce Kastamonuspor´a konuk olduğu maçta yediği tek golle boyun eğerken, bu maçta Hüseyin Ali Pala ile bir penaltı kaçırdı. Bu maçın bence en önemli notu İnegölspor´a nasıl ve kim tarafından transfer edildiğini izledikten sonra yorumlayamadığım Hüseyin Ali Pala´ya çok kritik bir durumda penaltı attırılmasıydı. Geldiği günden itibaren sınırsız şans verilen Hüseyin Ali Pala´ya takımda birçok penaltıcı varken penaltı attırılması büyük bir şanssızlıktı. Sonuçta bu zor deplasmandan 1 puanla ayrılabilirdi.

Bu maçın moral bozukluğu ile çıktığı Gümüşhane deplasmanında seyircisiz oynama avantajını da kullanamayan temsilcimiz, bu maçtan da sıfır puanla çıkınca adeta harakiri yaparcasına düşme potasındaki 8 takımın içine bu kadar tecrübeli ve maddi manevi imkanlarla donatılmış oyuncularımızın oynadıkları etkisiz oyunlarla zorla girmeyi başardı. Bunu mevcut tecrübeli ve kendilerini ispatlamış oyuncularımızı sezon başından bu yana izleyerek yazıyorum. Keşke bunun aksi olsaydı.

Bu güne kadar alınan 14 beraberlik evinde kazanamama, son dakikalarda yenen saçma goller İnegölsporumuzu bu duruma getirdi. Geriye kalan maçlarımızı ve fikstürün zorluğunu defalarca yazdık. Geriye 6 maçımız kaldı. Üçü içeride, üçü dışarıda oynanacak. İçeride Tokatspor, Sarıye ve Etimesut, dışarıda Eyüp, Niğde ve 1461 Trabzon ile oynayacak. Eğer böyle oynayacaksa bu maçların içeride veya dışarıda olması fark etmez. Ancak bu haftadan itibaren yüreklerini ve yeteneklerini tecrübeleriyle birleştirirlerse o zaman farklı olur. Bunu yapabilirlerse bu kabuslar biter.

Özellikle ve özellikle bu hafta evinde ağırlayacağı Taşkın hocanın takımı Tokatspor´u eli boş göndermeleri gerekiyor. Bu maçta puan veya puanlar kaybederse sonrası tam bir kabus olur. Tokatspor inanılmaz bir şekilde küme düşmemek için direniyor. Geçtiğimiz hafta evinde Karşıyaka´yı yendi. İçeride ve dışarıda topladığı inanılmaz puanlarla puanını İnegölspor´a eşitledi. Bu tablo ile de bu hafta İnegöl´de maça çıkacak. İnegölspor´u çok iyi tanıyan Taşkın hocaları var. Moralleri çok iyi, İnegöl´e puan veya puanlar için gelecek. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız bu maçı ciddiye alacak ve 6 puanlık bir maç olan bu maçı mutlaka kazanıp rahat bir nefes alacak.

Yönetim-teknik heyet ve oyuncularımızın bu tarihi maça kenetleneceğine inanıyoruz. Taraftarlarımızın her zamanki desteğini vereceğinden kuşkumuz yok. Ancak taraftarlarımız bu desteği verirken, biraz sabırlı ve sakin olacak. Çünkü kaş yapayım derken göz çıkarmaktan sakınmaları gerekiyor. Her hangi bir ceza İnegölspor´u çok mağdur eder. Aman dikkat diyelim. Bu çerçevede tribünlerimiz dolup gerekli desteği vermeli.

Sonuç olarak sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan İnegölsporumuz son 6 haftaya düşme potası içerisinde girdi. Son 2 deplasmandan sıfır puanla döndü. Bu sıkıntıların İnegölspor´u nasıl bir ruh haline soktu onu Pazar günü Tokatspor maçında göreceğiz. Umarız bu maçı kazanır. Kazanmak zorunda. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız bu kritik ve zor 6 haftada büyük bir sınav verecek. Hayırlısı olur İnşallah diyerek teknik heyetimize ve takımımıza başarılar diliyoruz.

Teknik heyetimiz, oyuncularımızı bu kritik maça iyi hazırlayacak, iyi motive edecek, en önemlisi mevcut kadrodan en doğru 11´i sahaya sürecek. Fikstürdeki yer İnegölsporumuza hiç yakışmıyor. Son yıllarda bu yerleri unutmuştuk. Bu sezon yaşıyoruz.

İnegölspor´un Tokatspor maçı başarılarını yazmak dileğiyle, silkelen İnegölsporumuz diyoruz.