Ensar Vakfı İnegöl Temsilciliği, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Geleneksel Sünnet Şöleniyle 100 çocuğu sünnet ettirip, 10 bin kişiyi bir araya getirecek. Ensar Vakfı İnegöl Temsilciliği Başkanı Fatih Bayram, 16 Ağustos 2015 Pazar günü akşamı Atatürk Anıtı önünde düzenleyecekleri geleneksel sünnet şölenine herkesi davet etti.

4 KAT BÜYÜK ORGANİZASYON

Yönetim kurulu üyeleri ve vasıf gençlerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Ensar Vakfı İnegöl Temsilciliği Başkanı Fatih Bayram, Yeniden İnegöl Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi olarak Ya Allah Bismillah deyip yola çıktıklarını belirterek, “Geçen sene geleneksel olarak başlatmış olduğumuz Sünnet Şöleninin bu sene ikincisini yapacağız. Bu yapacağımız etkinlik geçen senenin dört katı büyüklüğünde olacak. 10 bin kişinin katılımı ile 100 çocuğumuzu kendi düğünümüzü yapar gibi sünnet ettireceğiz. Bu etkinliğe tüm İnegöllüleri davet ediyoruz” dedi.

BONZAİLER, EROİN, ESRAR, ALKOL, KAP-KAÇ OLAYLARI ARTMIŞ

Sünnet Şölenini 16 Ağustos 2015 Pazar günü gerçekleştireceklerini duyuran Bayram, “Şölenimizde herkesi aramızda görmekten onur duyacağız. Bu evlatlarımızı kendi evladımız bilip, o şekilde hareket ederek, bu geceyi birlik gecesi haline çevirebilirsek çok mutlu olacağız. Biz bunu niye yapıyoruz? Bizim 75 milyonluk Müslüman Türk aleminde, 7.5 milyarlık dünyada bir görevimiz var. Biz diyoruz ki; Müslümanlar kaybederse bütün dünya kaybeder. Bu yüzden çocuklarımızı eğitmemiz lazım. Sünnet şöleni bahane, eğitim şahane. Toplumumuzda eskiden hiç konuşulmayan bonzailer, eroin, esrar, alkol, kap-kaç olayları artmış, terör olayları artmış. 15 yaşındaki çocuklar mahalle köşelerinde gezmekte. Bunu önleyebilmek için bizim toplu hareket etmemiz lazım. Bütün STK´lar, resmi kurumlar, ticari işletmeler, esnaflarımız, imamından, müezzinine kadar herkesin bu birlik hareketinin içinde olması lazım. Bunlardan biz gevşek kalamayız. Onun için hem yurt içi hem de yurtdışında çalışmalar yapıyoruz. Bosna´ya gittik, tekbir getirdik. Dünyayı geziyoruz. Doğu Türkistan mitingine İnegöl´ü temsilen katıldık” diye konuştu.

ULUSLARARASI SÜNNET ŞÖLENİ HEDEFİ

İnegöl´e mal olan dünyaya ulaşacak bir hareket başlatacaklarının altını çizen Bayram, “Allah nasip ederse Fas´tan Cezayir´e, Tunus´tan Çin´e, Hindistan´dan Afrika´nın içine kadar dünyanın her yerinden Müslüman evlatları çocuklarımızı getirip, İnegöl´de sünnet ettireceğiz. Belki de uluslararası dünyanın en büyük sünnet şöleni, en büyük birlik ve gençlik hareketini İnegöl´e mal edeceğiz. Bu hareket sadece bizim değil, bütün Türkiye´nin, Müslümanlığın hareketi olarak tarihe geçecektir. Biz çocuklarımıza balık tutmayı öğretmeyi, balığın en kalitelisini nasıl tutacak onu öğretiyoruz. Artık iş bu noktaya geldi. İnternetin, robot teknolojisinin hüküm sürdüğü dünyamızda sadece balık tutmasını öğreterek bunu başaramayız. Ahlaklı bilgili, namazını niyazını bilen, evde gece yatmaya giderken ‘babacığım izin verirsen ben istirahate çekilmek istiyorum´ diyen çocuklar vardı. Babasının yanında bacak bacak üstüne atmayan ağabeyleriniz olarak diyoruz ki, bu sistem değişmeli. Biz ancak bunu birlik halinde yerine getirebiliriz. Batılda zirve olmaktansa, hakta zerre olmayı tercih eden, paraya değil, akla hizmet eden bir nesil olabilmesi için İmani duyguları da onlara vermemiz lazım. Mehteran, Kafkas Folklor, Karate gösterileri ve Grup Yürüyüş konseri gibi etkinliklerimizin olacağı Saat Kulesi önünde yemekli olarak yapacağımız bu etkinliğe herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim