Bazı maçlar vardır, o maçlarda alacağın puan ya da puanlar takımları farklı bir atmosfere sokmana neden olur.
İşte İnegölspor´un Sancaktepe karşısında aldığı 1 puanda bunlarda biri. Bir kere geçmişi çabuk unutuyoruz. Bu genelde Türk toplumunda var ama bazen insaflı ve vicdanlı olmakta gerekiyor.

Baştan başlayalım: Sezon öncesi bu takım nasıl kuruldu ya da öncesinde yönetim nasıl oluştu? Sonrasında 6 kişilik yönetim ve geride kalan maçlarda alınan sonuçlar ortada. Takımın kapasite yapısı zaten tartışılmaz. Grupta bizden üst sıralarda kim var bakalım Keçiören, Menemen, Hatay, Sivas Belediye, Amed, Afyon ilk 6´da. Bunları geçebilir miyiz? play-off hattı belki ama zirve imkansız.

Peki biz ne bekliyoruz, şampiyonluk. Bazen hayalin bile ölçülü kurulması gerekiyor. Bu kadar yaşananlar ve durumumuz ortadayken, bence çok fazlasını istemek sahadakilere haksızlık olur ki, buda bize fayda getirmez.

Murat Yoldaş sezon başı takımın başına gelince kafamda soru işaretleri yok değildi ama geride kalan 9 haftalık performansı bende olumlu etkiler bıraktı. Kendisiyle selamlaşmaktan öte muhabbetim yok fakat ona da haksızlık yapıyoruz olmaz.

Sancaktepe maçı kadrosuna bakıyorum, hepsi umut veren gençler ama hadi kadroya kurunda görelim bakalım. Murat hocanın elinde ne varsa oradan kırpıyor, buna veriyor sonunda elindekiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hocanın İnegölspor´a bana göre fazlası var, eksiği yok. En azından elindekilerin kapasitesi belli. Hataları var mı, var sayalım. Bir kere takım hiçbir duran topu iyi kullanamıyor, ne korner, ne serbest vuruşlarda istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Buna çalışmamız gerek. Kullandığımız bütün toplar rakip oyunculardan dönüyor. Yine rakip takımlar ellerini kollarını sallayarak kalemize geliyor, yerinde yada önde basmayı hayata geçirmemiz gerek. Çabuk gol yiyoruz, kanatlardan gelen rakip kalemizde büyük tehlike oluşturuyor, bunu teknik heyet çözmeli. Pas konusu ayrı bir dert. Bir türlü 4 pası üst üste yapamıyoruz . Hele hele final paslarını aktarma konusunda ciddi sorun yaşıyoruz. Zaten zar zor rakip bölgeye getirdiğimiz topları da kullanmayınca hem bedava efor sarf ediyoruz hem de moral olarak yıpranıyoruz. İşte bütün bunlar çözülmesi gereken sorunlarımız. Tabi belki bunlar çalışılıp ta sonuç alamamamızda mümkündür, onu da unutmayalım.
Gelelim Sancaktepe maçına. Maç öncesi kadromuzu görünce 1 puana razı olmuştum. Sebebi ise, her ne kadar eski günlerinde olmasa da savunmada Kemal´in olmayışı, yine iki haftadır formsuz olmasına karşın rakip stoperleri çakılı tutan ve sağı solu belli olmayan Raif. Devam edelim, azda olsa Kenan Şahin… Bu oyuncuların sakatlığı Sancaktepe takımını umutlandırırken, beni de umutsuzluğa sürükledi.

Tahmin ettiğimiz gibi oldu, konuk takım çabuk kalemize geldi, göbekten, kanatlardan bulabildiğinden daha fazla gol pozisyonu yakaladı, fakat maçın adamı Şener bir kez daha kritik kurtarışlarla hem puanı İnegölspor´a getirdi hem de takımı tarihi farktan kurtardı. Ama soralım nereye kadar? Beklerden İsa güzel bir gol attı, ofansa elinden geldiğinde çıktı ama savunmada da çabuk adam kaçırması kalemizde tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Sağbekte Enes´in daha da çok çalışması gerek, bazı noktalarda hamle hataları yapıyor ama bana göre Anıl Şahin ile o bölgeyi rahat götürürler sezon sonuna kadar. Takımın iki stoperi Bilal ve Murat uyumsuz bir görünüm verdiler. Bilal bazen önde yakalandığı pozisyonlarda Murat tam olarak devreye giremedi, fiziğinin avantajını kullanması gerek ama bu maçta istenilen düzeyde değildi. Orta sahamız ise oyunun bazı bölümlerinde tempoyu artırdı, maçı Sancaktepe yarı alanına yıkamaya çalıştı. Bunda bazı anlarda başarılı olduk fakat genel anlamda Ali Sakal dışında hırsını ön plana kimse çıkartmadı. Bu bölgede özellikle de Emrah Dağ´ın yakaladığı gollük pozisyonları kaçırması büyük şanssızlıktı. Sağ önde Enes Ata haftalardır takımın ofans yükünü çekiyor, takdir ediyoruz. Bu maçta iyi işler yaptı fakat ayağında fazla top tutması, her pozisyonda çalım denemesi hem top kaybetmemize neden oluyor hem de çok tekme yemesine sebep oluyor. Bunu bırakması şart. 2-3 kere adam geçmeye gerek yok. Okan Deniz İnegölspor adına tam köprü ortasında duran bir oyuncu. Buradan sonrasına kendi karar verecek. Sahada isteyince verimi artıyor gol atması, tribüne gitmesi ve isteğini arttırması bu futbolcu kadar İnegölspor içinde yararlı olacaktır. Bugünde sahada görevini yapan futbolculardan biriydi.

Sonuç olarak İnegölspor önemli bir puan aldı. Onca eksiğine rağmen ve yenemiyorsan yenilme mantığıyla da haftayı puansız kapamadı. Fakat unutmayayım; artık Amed deplasmanıyla 6 maçlık çok zor bir maç serisi bizi bekliyor ama bu rakiplere karşıda mücadele gücümüzü ön plana çıkartırsak artık puan olarak ta rahat bir duruma geliriz ki, buda en azından düşme endişesini tamamen rafa kaldırır.