Haftalardır düşe kalka ligde mücadele eden İnegölspor için Tokat deplasmanı oldukça önemliydi. Takım istenilen seviyede olmasada, kadroda çokça umut bağlanan isimler sıradan oynasada, yazı yazarken duygularımızın esiri olarak bu hafta iyi oluruz, önümüzdeki hafta işi çözeriz umutlarıyl 12 hafta geldi geçti.
Geçen bu sürede ne İnegölspor sahada isme ve kalitesine yakışır oyun ortaya koyuyor nede puan sıralamasında istenilen yerdeyiz. Konuşulacak, tartışılacakta fazla bir şey yok. Bu rakamlara transfer edilen oyuncuya da sahada neler yapmasını da öğretecek değiliz ya. Ama tek şeyi söyleyebiliriz, ruhun olmazsa asla olmaz. Hele o isteği, o azmi, o mücadeleyi sahaya yansıtmazsan hedefin hayalden öteye gitmez.
Şampiyonluk parolasıyla yola çıkmışsın, deplasmanda Erciyes dışında maç alamamışsın. Tuzla karşısında beraberliği son dakikada yırtmışsın, 4 puanda Tokat ‘la berabere kalmışsın ama oyunun son bölümlerinde ecel teri dökmüşsün. Şampiyonluğu bıraktık, play-off´a kalın yeter ama bu anlayışla buda şu an imkansıza yakın bir mesele.
Tokat maçına gelince, Taşkın hoca isim olarak kalite, fakat manevi olarak zor durumda takımı canlandırmak adına çaba sarf ediyor. İyi bir havada getirmiş takıma. 30. saniyede kendi sahalarında gol yemesine karşın maç boyunca aynı tempoda oynadılar, bastılar, paslaştılar ve ellerinden geldiği sürece de ceza alanımızda gol aradılar. Bu arada Taşkın hoca bakmış sahada isimler oynamıyor, altyapıdan 3 oyuncuyu da A takıma çıkartıp, onlara da zaman zaman şans vermeye başlamış, fenada değiller hani çocuklar.
Bu Tokatspor cephesinde Dallas gibi hikâye devam edip, Taşkın hoca şapkadan tavşan çıkartmaya çalışırken, bizde neler oluyordu bakalım. Golü attık, fark gelir mi beklerken Tokat defansının göbekten yaptığı hata ve bu hata sonrasında Eren ile bulduğumuz üç net karşıya karşıya gol pozisyonu ve bunların kaçması. Eğer bunlardan biri gol olsa bence farkta gelebilirdi ama olmadı.
Bu sezon golcü sorunu öyle böyle değil. Başımıza dert oldu, olmaya devam edecek gibi. Kalede Tevfik´e fazla zorlayacak şekilde iş düşmedi. Sağda Mustafa Vargel 2 sarıdan atıldı, ikinci ağırdı. Çünkü Tokat´lı oyuncu tekmeye kafayı soktu ama Vargel´in bu oyuncuya sırtı dönüktü. Kemal takımın çalışkan ismiydi, mücadele etti, yan toplarda gol aradı ama diğerleri onun kadar istekli değildi. Kastamonu maçında harika oynayan Ali Aytemur bu maçta sahada yoktu, hava topuna dahi çıkamadı. Bu futbolcunun durumu nedeniyle kendisine gazetecilik konusunda hassasım ama kardeşim acımasız dünyada yaşıyoruz, bu günleri çok ararsın. Kendine çeki düzen ver. En çok sen sahada savaşman gerekirken, göze dahi çarpmıyorsun. Solda Recep yeterince ofansa destek veremedi. Orta sahada zaten 2. viteste top oynuyoruz, bu maç bu 1´e düştü. Yine bu bölgede çok koşan Emrah bu maçta durgunlaştı. Oğuz Kocabal ağır oynuyor diye söyleyince alınan darılanlar var. Yine gördük koşan ve pres yapan takımlara karşı neler yapabildiklerini. Berkay duran ve araya atacağı toplar için var. Duran ve araya attığı isimler son dokunuşu yapamayınca da, onun kalitesi belli olmuyor. Ömürcan, Taşkın hocaya nazire yaparcasına hem istekli hemde hırslıydı. Mücadelesi iyi fakat finalde yeterli olmaması, rakip kaleye kadar getirmeye çalıştığı topları son noktaya aktaramadı. Emre Okur gol atarsa sahada var, maç berabere giderken, net kafa vuruşundan yararlanamadı ama santraforların 12 haftada golü yokken, sağ kanat oyuncusunun 5 golü olması da bu oyuncunun şu an için eleştirilmeme hakkı veriyor bence. Eren için söylenecek tek şey ise, onu böyle kabul edip beklemek. Çünkü bir forvet bunları kaçırıyorsa, söylenecek tek şey bu. Sonradan oyuna giren İsmail oyuna hareket getirdi. İleriye top taşıma çabuklaştı ama Hacı oyuna girince, bu yine eskiye döndü. İyi top kullanmasına karşın oyunu yavaşlatması Tokat takımının ekmeğine yağ sürdü. Futbolu çabuk oynayacaksın, çabuk düşüneceksin, bunları yapman gerek. Eski düz ağır, hantal stoperler yok artık. Eğer bu noktada eksikliğin olursada deplasmanda maç kazanamazsın aynı bizim takım gibi. Yine gözüme çarpan diğer noktada, küme düşme potasında olan ve daha maç kazanamayan Tokatspor´un seyircisi bizim şaşalı haftalardaki maçlarımızdaki tribünlerden daha kalabalıktı. Bilmem buda başka mesaj veriyor mu yada Türkçesi biz 1. Ligi hak ediyor muyuz, buda ayrı konu.
Son olarak takımda işler istediğimiz gibi gitmiyor. Bazı atrasyonları yapma zamanı geldi ve geçiyor. Bunun içinde yönetimin ince eleyip sık dokuması gerek ki, sezon heba olmasın.