İnegölspor´un kendi sahasında oynadığı Bodrum maçı her açıdan zordu. Bunun sebepleri tamamen yeni oluşturulan kadro, rakibin kapalı kutu olması ve bunun yanında İnegölspor´un Tuzla deplasmanında son yarım saat sahaya koyduğu futbol…

Bunları üst üste koyunca “acaba bu maç ne olur, kazanırmıyız yoksa tersi mi olur” gelgitleri arasında karşılaşma başladı. Maçın gole kadar ki bölümünde iki takımda kaçak göçek bir görünüm verdi. Burada Bodrumspor İnegölspor´u tartarken, İnegölspor´da “bu takım ilk hafta Sarıyer gibi takımı yendi, acaba ne oynuyorlar” modunda takıldı.

Fakat iki takımın satrancını Raif´in füzesi bozdu. Son yılların en güzel frikik golü bir anda rolleri değiştirdi ama İnegölspor bu golden sonra topla çok oynasada, oyunu kendi yarı alanına yakın yerde kabul etti. Ve bütün bunların sonucunda da hiç olmayacak bir zamanda Bodrum berebarlik golünü buldu. Golde oyuna Anıl´ın yerine giren Ertuğrul´un hatası büyüktü ve Ertuğrul bu takımın sağbeki olacaksa, biraz daha fazla gayret etmeli diyorum.

İnegölspor´a baktığımızda, kalede Şener göze-dişe dokunur hata yapmadı ama rakibinde Şener´i pek üzdüğünü söyleyemeyiz. Savunmada Bilal ve Kemal ellerinden gelen kapasiteyi ortaya koydular ve zaman zamanda ileri çıkarak topun ceza alanımız dışında olmasını sağladılar. Sağda Anıl sakatlanıp çıkasıya kadar ofansta fazla gözükmesede yerinde rakibe hareket imkanı tanımadı. Yerine oyuna giren Ertuğrul´un ise bence çok çalışması gerek. Solda isa birkaç pozisyonda ileri çıkıp orta denedi, savunmada hata yapmadı ama ileri çıkışları artırması gerek. Ortada Emirhan mücadele yönünden istekli olsada aldığı topları ezdi ya da istediği gibi kullanamadı ama İnegölspor´un hedefi ve durumu açısından katkı sağlayacak bir oyuncu. Emrah Dağ ise bilindik bir oyun stiliyle oynadı. Kesti, aldığını doğru kullanmaya çalıştı. Tabi bütün bunları kapasitesi ölçüsünde yaptı. Yanındaki arkadaşları biraz daha istekli oluncada işini daha verimli yaptı.
Sağ önde Okan Deniz bildiğiniz gibi sakatlıktan yeni çıktı ve sahada tam verimli olamadı. Zaten oyunda kaldığı süre içinde gözü sahada, aklı trübündeydi ama ilerleyen haftalarda Okan´ın bazı maçlara damga vuracağından şüphem yok. Fakat dediğim gibi taraftarın ona desteği şart. Orta alanda Barış sezona damga vuracak gibi görünüyor. Geçen hafta Tuzla maçında gösterdiği performans ona ilk 11 kapılarını açtı. O da bu şansı geri çevirmedi. Yasin Görkem´e benzer bir stili var. Güzel bir gol attı, daha rahat bir pozisyonda çabuk karar veremedi ama sonuçta kadroda kendine rahatça yer bulacaktır.

Raif lige iyi başladı. Mücadele, istek ve hırs bir futbolcuyu bu kadar tamamlar. Sahaya kendini verirse ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu ve sanki 4 sezon öncesine dönüş sinyali veriyor ama Kenan Şahin´le birbirlerini tanıma faslı devam ediyor. Kenan Şahin benim sezon içinde umutlu olduğumu oyuncu. Ağır bir yapısı var, bunu atarsa müthiş işlere imza atar. Fiziği avantaj ama ucuz kart görüyor, oyun içinde hırsını biraz mücadele yönüne kaydırması gerek. İki maçta iki sarı gereksizden daha gereksiz kartlar. Okan Deniz´in yerine giren Enes Ata formaya çok yakın isim. Hem süratli hemde rakibi çabuk geçebiliyor. Oyuna dahil olduktan sonra İnegölspor sağ tarafı daha iyi kullandı. İş bitirici bindirmeler yapabilen bir futbolcu ama Cihan ve Okan gibi o bölgede rakipleri var, işide çok zor. Yine oyunun son bölümlerinde maça dahil olan Uğur hırslı yapısıyla dikkat çekti. Heyecandan olsa gerek birkaç top kaybı yaşasa da sonrasında oyuna adapte oldu ve forma şansı verildiği taktirde elinden gelenin en iyisini yapma sinyali verdi. Fakat haksızlık etmeyelim, ekstra bir beklenti içine girilmesi gereken bir futbolcumuz.

Sonuç olarak Teknik Direktörümüz Murat Yoldaş´ında Tuzla maçına göre çok yerinde bir kadro ile maça çıktığını söylemeliyiz ki, bu konuda kendisini tebrik edelim. Bu maçın ardından ortaya çıkan sonuç şu; taraftarın daha fazla maça gelmesi gerekiyor ve İnegölspor´un kötü rüya görmemesi için içerde kaybetmeden yola devam etmesi, dışarıdan da toplayacağı puanları toplaması şart. Çünkü bu takımın bana göre sahada en büyük sermayesi mücadele olacak. Bu ligdede çok istersen puanı alma şansın yüksek. Tabi ligde de istediğin yerde kalmak istiyorsan sana gereken puanları ligin ilk yarısında toplayacaksın. Yoksa ikinci yarı tam bir can pazarı yaşanıyor ki, bu durumda bulunmayı herkes gibi İnegölspor olarak bizde istemeyiz. Onun için içerde kazanıp dışarıda alabildiğimiz puanları alıp kaderimizin bizi nereye götüreceğini beklemekten başka çaremiz yok.