İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, koronavirüs ile mücadele kapsamında maske kullanımının önemine dikkat çekerek İnegöllü vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararına göre İnegöl'de 28 noktada maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Yetkililer, virüsün özellikle öksürük, hapşırık ve solunum yoluyla bulaştığının üzerinde durarak kontrollü normalleşme kapsamında da maske kullanımına devam edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu ile alakalı "Muhakkak maskeyle dolaşalım, fiziki mesafeye ve temizliğe dikkat edelim. Bunlar bizim üç vazgeçilmezimizdir" ifadelerini kullandı.

MASKE KULLANIMI KONUSUNDA DUYARLI OLALIM

Konu ile alakalı önemli bir açıklamada bugün İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü'den geldi. Görücü, maske kullanımının önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;

"Kontrollü normalleşme kapsamında, cumhurbaşkanımızın da dediği gibi maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen çok önemli. Bilim kurulu üyelerinin ve sağlık uzmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda, virüsün bulaşmasını engellemek için maske kullanmalıyız. Ben bu konuyla alakalı İnegöllü vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum. Süreci ülke olarak da İnegöl özelinde de güzel yürüttük. Şimdiden sonra da dikkatli olacağız ve bu beladan hep birlikte kurtulacağız. Valilik tarafından belirlenen 28 noktada maske kullanmayan vatandaşlar tespit edilirse gerekli cezai işlem uygulanacak. Kurallara uyalım ki bizler de yöneticiler olarak kimseye ceza kesmek zorunda kalmayalım. Tekrardan herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

İnegöl'de maske kullanımı zorunlu olan 28 nokta ise şu şekilde;

1) İnegöl AVM 2) ÖZDİLEK AVM 3) SARRAFLAR CADDESİ VE KAPALI ÇARŞI 4) PARK CADDESİ 5) KASIM EFENDİ CADDESİ 6) ATATÜRK BULVARI 7) NURİ DOĞRUL CADDESİ 8) ANKARA CADDESİ 9) BELEDİYE CADDESİ 10) MAHMUT ESATBEY CADDESİ 11) ADNAN MENDERES CADDESİ 12) AHMET AKYOL CADDESİ 13) İSTİKLAL CADDESİ 14) ŞEBBOY CADDESİ 15)ALTAY CADDESİ 16) HASTANE CADDESİ 17) ZAFER CADDESİ 18) İNEGÖL CADDESİ 19) ERTUĞRULGAZİ CADDESİ 20)ANAFARTALAR CADDESİ 21)MER-PA KAPALI PAZAR YERİ 22)CUM-PA KAPALI PAZAR YERİ 23)PAZARTESİ PAZARI 24)CUMARTESİ PAZARI 25)SALI PAZARI 26) YENİCE KONUTLARI PAZARI 27) KURŞUNLU MAHALLE PAZARI 28)HUZUR MAHALLE PAZARI

Editör: TE Bilişim