İnegöl’de koronavirüs tablosu her geçen gün daha kötüye gidiyor. Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edilmemesi sonucu tablo daha da kötüleşiyor. İnegöl Devlet Hastanesinde 5 serviste bulunan 13 odanın tamamı pozitif vakalarla doldu. Hastane yönetimi yeni yer açmak için tek kişilik odaları, ikişer kişiye çıkarma kararı aldı. Hastane de yatan vaka sayısı 100’e yaklaşırken, İnegöl’de toplam vaka sayısı 1000’e, evlerde karantina da olan hasta sayısı ise 500’e yaklaştı. Korona sadece İnegöl merkeze değil, 20 kırsal mahalleye de bulaştı.

İnegöl’de son bir aydır vaka sayılarında ciddi artış yaşanırken, Mayıs ayına göre vaka artış hızı tam 5 kat yükseldi. Mayıs ayında İnegöl’de vatandaşların tedbirlere uyması sonucu vaka sayısı sıfırlanma noktasına gelmişken, 1 Haziran’dan sonra yeni normalleşme dönemi ile birlikte vatandaşlar özellikle maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmemesi sonucu vaka artış hızı 5 kat yükseldi.

İnegöl’de pandemi sürecinde 3 binden fazla insan ev karantinasına alınırken, tedavilere cevap vermeyen 25 kişi ise hayatını kaybetti. İnegöl'de son 5 ayda vaka sayısı bine yaklaştı. İnegöl Devlet Hastanesi pandemi bölümünde 65, yoğun bakımda ise 4 kişinin tedavisi sürüyor.

BAYRAMINIZ ZEHİR OLMASIN

Kurban Bayramı'nda ise bu rakamın daha da artmaması için gerekli önlemlerinde alınması gerekiyor.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarken, Bursa da olduğu gibi vakaların İnegöl'de de attığını söyledi. Kolluk kuvvetleri ve sağlık ekiplerince gerekli uyarı ve denetimlerin yapıldığını kaydeden Görücü, "Bayramda mutlaka bir araya gelmeler olacak. Fakat maske kullanımı, sosyal mesafeye uyulması gerekiyor. Bu salgını hep beraber el birliği ile yeneceğiz. Lütfen biraz daha dikkatli olalım. Bayramımız hastalık nedeniyle zehir olmasın" dedi.

Editör: TE Bilişim