Spor Toto Bölgesel Gelişim Ligi 2.Grup'ta mücadele eden İnegölspor altyapı takımları, oynadıkları 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet elde etti.

İnegölspor U-19 ekibi Yeniceköy deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor'a 2-1 mağlup oldu. Ekip bu sonucun ardından oynadığı 10 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 23 puanla grup liderliğini sürdürdü. U-17 ekibi deplasmanda karşılaştığı Darıca Gençlerbirliği takımına 2-1 mağlup oldu. Ekip oynadığı 11 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 2 mağlubiyet elde ederek, topladığı 19 puanla 4. sırada yer aldı. U-16 ekibi ise Yeniceköy sahasında ağırladığı Darıca Gençlerbirliği takımını 2-1 mağlup etti. Ekip bu sonucun ardından oynadığı 11 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet elde ederek, topladığı 23 puanla aldı. Yeniceköy sahasındaki günün son maçında da U-15 ekibi karşılaştığı Darıca Gençlerbirliği takımını 1-0 mağlup etti. Ekip oynadığı 11 maçta 6 galibiyet 4 beraberlik 1 mağlubiyet elde ederek, topladığı 22 puana 2.sırada yer aldı.

Maçların ardından değerlendirme açıklaması yapan Altyapı Antrenörleri şunları söyledi. U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, "Akademi Liginin 12.Haftasında evimizde Darıca Gençlerbirliğini ağırladık. Birbirine yakın iki takımın mücadelesinde oyuna istekli arzulu baskılı başladık ve ilk bölümde net pozisyonları kaçırdık. İlk yarı sonuna kadar bu görüntümüzün devam etmesinin yanında orta alan ve savunmadaki sertliğimiz sayesinde rakibimize pozisyon vermedik.2.yarının başında penaltı golü ile öne geçerek skor üstünlüğünü aldık.2.golü atacak pozisyonlar yakaladık ancak değerlendiremedik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

U16 Teknik Sorumlusu Caner Taban, "B.G.G.Ligi ikinci devre ilk maçında, deplasmanda  berabere kaldığımız güçlü rakibimiz Darıca Gençlerbirliği Spor'u konuk ettik. Rakibimizin de gücünü ve etkili noktalarını bildiğimiz için, gücümüzü de ekonomik kullanıp 80 dakikaya yaymak adına 2.bölgede rakibimizi karşılayarak başladık. Rakibimiz ilk 15 dakika etkili gözükse de doğru savunma yaparak kalemizde pozisyon vermedik. Bu dakikadan sonra oyunu dengeleyen, bununla beraber rakip kalede penaltı da dahil net pozisyonlar kaçıran taraf biz olduk. 2. bölgeyi iyi kapatan takımımız karşısında rakibimiz uzun toplarla savunmanın arkasına kanat ve hücum oyuncularını kaçırmaya çalıştı. Baskılı oynadığımız dakikalarda bir anlık boşluktan yararlanan rakibimiz 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda oyunu hiç bırakmayan kazanma hırsını artırarak sahaya koyan ekibimiz 77 ve 80+5. Dakikalarda bulduğu gollerle güzel oyununu galibiyetle taçlandırdı. Büyük mücadele örneği veren tüm sporcularımı canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

U17 Teknik Sorumlumuz Murat Yakşi, "Spor Toto bölgesel gelişim ligi 2. devre 1. maçında Darıca Nenehatun sahasında Darıca Gençlerbirliği ile Cumartesi günü saat 12.30 karşılaştık. Oyunun 1. devresinde topa sahip olduk. Oyunu kontrolümüz altına aldık. Fakat girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. 2. devrenin başında gol atmayı başardık. Oyunun sonlarına girdiğimiz anda duran toptan bir gol yedik. Golün şokunu atlatamadan bir gol daha yedik, maç bitti. Kazandık dediğimiz anda bu iki golü üst üste yememiz, bize ders niteliğinde oldu. Rehavet bize 3 puan kaybettirdi. Bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olmamızı yaşayarak öğrendik. Gelecek maçlarda oyuncularıma başarılar dilerim” dedi.

U19 Teknik Sorumlusu Selahattin Esen, "TFF Bölgesel Gelişim U19 Ligi 10.Haftasında deplasmanda Sakaryaspor ile karşılaştık. Oyuna dengeli bir şekilde başladık. 2.bölgede yaptığımız baskı ile kazandığımız toplarla pozisyonlar üretmek istedik, bunda da başarılı olduk ama değerlendiremedik. Rakibimize ilk yarıda fazla pozisyon imkanı vermedik. Oyunun 2.yarısına ayni düşünce ile başladık. 2.bölgede yaptığımız baskı ve sonucunda golü bulduk bundan sonra rakibimizin risk almasıyla daha fazla geniş alanlar bulduk. Pozisyona girme ve değerlendirme açısından becerikli değildik rakibimizin oyunun ilerleyen dakikalarında baskıyı artırmasıyla çok fazla geriye yaslandık. Pas oyunu ve topu 3.bölgede tutamadığımızdan dolayı pozisyonlar verdik. Oyunun son bölümlerinde yediğimiz gollerle maçı kaybettik. Hedefimize ve amacımıza ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim