Evinde Altay’ı kaçıran İnegölspor, Pazar günü İstanbul deplasmanında grubumuzun son sıralarındaki Tepecikspor’u iki golle geçerken, zirve rakipleri Nazilli, Hatay ve Göztepe rakiplerine 2’şer puan kaptırması, Altay’ın evinde Sarıyer’e farklı yenilmesi ile haftanın en karlı takımlarından birisi oldu. Her ne kadar Tepecik zayıf bir ekip ise de zor bir deplasmandı. Bu nedenle bu deplasmanda aldığı üç puan altın değerindedir.

Aldığı bu üç puanla lider Bandırma’yı zirvede yalnız bırakmazken, hemen üç puan gerisinde ikinci sıraya oturdu. Bu durumda Tepecik galibiyeti ile temsilcimiz bu hafta evinde son yılların en önemli ve heyecanlı adeta erken final niteliği taşıyan ve zirvenin el değiştirebileceği bir maç oynayacak. Bu maç İnegölspor’un ilk yarıyı lider bitirme şansını da beraberinde taşıyor.

Rakip lider Bandırmaspor iki hafta önce Gölbaşı’ndan üç gollü sürpriz bir yenilgi alarak ilk yarının sürprizine çanak tuttu. İki hafta önceki inanılmaz sürpriz sonuçlar İnegölspor’un evinde Altay’dan aldığı bir puanı dahi kâr hanesine yazıldı. Ardından geçtiğimiz hafta Tepecik’ten gelen üç puan zirvenin yolunu bir anda İnegölspor’a açtı.

Sezon başında grubumuzda zorlu takımlar olduğunu ve zirveyi zorlayacak takım sayısının fazla olduğunu yazmıştık. Grubumuz gerçekten zorlu bir grup. Sezon başında seri başı takımları öne çıkmasına rağmen dokuzuncu haftadan sonra inanılmaz sürprizler yaşanmaya başladı. Ligin flaş transferleriyle donatılan Göztepe, Aydınspor ve Bandırma gibi takımlar öyle sürpriz yenilgiler almaya başladılar ki, insan bazen şaşırıyor. Böylesi kadrolar bu yenilgileri nasıl alıyorlar diye. Grubun en zayıf görünümlü Pazarspor’u şu anda 17 puanla 6. sıraya oturmuş. Sarıyer ise grubumuzda İnegölspor’la birlikte tek yenilgisi olan iki takımdan birisi ve 20 puanla 4. sıraya oturdu. Bugsaş ve Ankaragücü gerilerde kaldı. Ancak sezon başında favori gösterdiğimiz takımlar ilk 8 takımın içerisindeler. Yani mücadele devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İnegölspor, Tepecik’ten getirdiği üç altın puan ile Pazar günü evinde ağırlayacağı lider Bandırmaspor maçına bu sezonun final maçı gözüyle hazırlanmalı ve şimdiye kadar oynadığı onurlu ve istikrarlı mücadeleyi bu maçta da arttırarak inanıyorum ki İnegöl stadının son yılların rekor seyircisini ağırlayacağı ve tribün desteğinin maksimum noktada olacağı muhteşem bir atmosferde oynayacaktır.

Bandırmaspor, İnegöl şehrine sıcak bakan, komşu sayılan bir yakınlıkta takımdır. Bizim futbol oynadığımız dönemlerde Bandırmaspor 2. Ligin önemli takımlarından biriydi. Sezon başı hazırlık kamplarını İnegöl’de yapardı. Özden Otel’de konaklardı. Her sezon başı da bizim takımla hazırlık maçı oynardı. Sevgili dostum ve takım arkadaşım kaleci İbrahim Ortakçı böyle bir hazırlık maçında Bandırmaspor tarafından beğenilerek transfer edildi. Daha sonra Bandırmaspor’dan Diyarbakırspor’a, oradan da Bursa- spor’a ve son noktayı da İnegölspor kalesinde koydu. O tarihten bu yana Bandırmaspor İnegöl’e karşı sempatiktir.

İki sezon önce sahası yapılırken, sezon başı iki maçını İnegöl stadında oynadı. Bu maçlar kendisine uğurlu gelmişti. İnşallah bu hafta uğurlu gelmez, kaybederler. Çünkü bu hafta rakibimizdir. Böyle bir nostalji hatırlatmasından sonra İnegölspor’umuzu başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı Tepecik galibiyetinden dolayı kutluyor, lider Bandırmaspor maçında başarılar diliyorum.

Yine yazıyorum; İnegölspor bu sezon çok iyi çalışıyor. Her maça ciddi hazırlanıyor. Evinde kaybetmiyor. Dışarıdan çok iyi puanlar topluyor. Kısacası çok iyi gidiyor. Herkesin beklentilerinden daha fazlasını elde etti. Golcümüz Raif’i şimdilik aratmıyorlar. Keşke Raif’de olsaydı. Kendisine acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa sürede formasına kavuşur. Bu hafta çok keyifli ve keyifli olduğu kadar heyecanlı bir maç bizleri bekliyor. İnegölspor kazanırsa devreyi lider kapatabilir. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’un Bandırma zaferini ve zirve keyfini yazmak dileğiyle. Böylesine dost bir rakiple oynanacak bu final niteliğindeki maçın FairPlay çerçevesinde dostça ve sportmence kazananın alkışlanacağı, küfrün ve kötü tezahüratın hiç olmadığı, tarihe geçen bir maç olsun.

Haydi İnegölspor’um zafer senin olsun.