İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, İnegöl Kent Konseyinin şehirdeki o kadar soruna rağmen sessiz kalması ve proje üretmemesini eleştirdi. Kavlan, ayrıca Kent konseyi ile İnegöl Belediyesi arasında sorun var mı diye sordu.

Kavlan “İnegöl’de onlarca sorun varken neden proje üretilmiyor? Kent konseyi ile İnegöl Belediyesi arasında sorun mu var?” diyerek şu ifadeleri kullandı:

ŞEHRİMİZ SORUNLAR YUMAĞI HALİNE DÖNÜŞTÜ

“Uzun zamandır İnegöl de kent konseyinden hiçbir ses çıkmıyor. Evet kabul ediyoruz tüm Dünya’yı olumsuz etkileyen bir salgın sürecinden geçtik. Ancak bu İnegöl gibi bir şehrin kent konseyinin hiçbir iş yapmayacağı anlamına gelmez. Maalesef ki şehrimiz sorunlar yumağı haline dönüşmüştür. Ama bu noktada kent konseyinin sessiz kalması ve proje üretmeyişi tüm İnegöl halkı gibi benimde aklıma takıldı.”

BELEDİYE İLE KENT KONSEYİ ARASINDA SORUN MU VAR?

“İnegöl de bir kent konseyi var mı yok mu? Küçük bir araştırma yapayım diyerek İnegöl sevdalısı dostlarımızı arayıp istişarelerde bulundum. İstişareler sonrası kent konseyinin neden çalışmadığını daha iyi anladım. Ortada öyle iddialar var ki, İnegöl’ün haline üzülmemek içten bile değil. Kamuoyunda konuşulan iddiaları ben buradan sormak istiyorum. Kent konseyi başkanı istifa etti de kimsenin haberi mi yok? Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin istifa dilekçesi cebinde mi geziyor? Kent konseyi başkanı ile İnegöl Belediye Başkanı arasında sorun mu var? Alper Taban yeni Kent konseyi başkanı mı arıyor? Kent konseyinin ürettiği projeler İnegöl Belediyesi tarafından mı hayata geçiriliyor? İnegöl Belediyesi Kent konseyi için bir bütçe belirlemedi mi? Bizlere salgın nedeni ile faaliyet yapamıyor gibi gösterilen işin özünde, Kent konseyi ile İnegöl Belediyesi arasında ki anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor.”

NEDEN SUSUYORSUNUZ?

“Kent konseyinin temel işlevleri, kentteki çeşitli aktörlerden oluşan bileşenleri ve paydaşları ile kentteki sorunları ortak akılla tartışmak; farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamları sağlamak; kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler ve diyalog kanalları kurmak; demokratik katılımı geliştirmek ve sivil toplumu güçlendirmektir. Kent konseyi, kentte gönüllü dayanışmayı harekete geçiren bir kurumdur. İnegöllülerin kafasında bu kadar soru birikmişken konunun muhataplarının susmalarını anlamak mümkün değil. Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin’e sormak istiyorum madem belediye ile uyumlu çalışamıyorsun neden koltuğu işgal etmeye devam ediyorsun?”

ÜMİT EDİYORUM İNEGÖL HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRÜR

“Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte, ilçemizin olumlu, olumsuz, kuvvetli, zayıf, avantajlı ve dezavantajlı yanlarını tespit etmek ilçemizin eğitim, sağlık, yerel yönetim gibi sorunlarını tespit etmek amacıyla kentteki önemli aktörleri bir araya getiren şehrimiz için görev almış şimdi emekli olmuş değerli büyüklerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarlarımızı, siyasi parti temsilcilerimizi, öğrencilerimizi, ev hanımlarımızı, şehrimize okumak yada çalışmak için geçici olarak gelenleri, iş insanlarımızı, siyasi görüşü nedir demeden din, dil renk ayırmadan tüm bu şehre katkı sunacak temsilciler ile İnegöl için projeler üretecek kentin yaşam kalitesini geliştirecek sürdürülebilir kalkınma anlayışı çerçevesinde projeler üreterek vizyonuna ve geleceğe yönelik hedeflerinin belirlenmesine katkıda bulunan bir kent konseyi ile İnegöl hak ettiği değeri görür.”

Editör: TE Bilişim