İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü’nün eşi Nurşen Görücü’nün öncülüğünde MÜSİAD Kadın Kolları tarafından devlet koruması altındaki Yenice Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli öğrenciler için farkındalık etkinliği düzenlendi.

Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı eğlence etkinliğe; Kaymakam Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD Kadın Kolları üyeleri, Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Eğlence ile başlayan etkinlikte, MÜSİAD Kadın Kollarının ve Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünün hazırlamış olduğu hediyeler, engelli çocuklara takdim edildi. Düzenlenen eğlencede, çocuklarla birlikte eğlenceli ve duygusal anlar yaşandı. Canlı müzik eşliğinde eğlenen engelli gençler ile pasta kesildi ve kutlama yapıldı.

Program hakkında açıklama yapan Nurşen Görücü, “Bu ziyarette MÜSİAD bir sivil toplum örgütü olarak engelli öğrencilerimizin hatırlanmasında önemli bir farkındalık oluşturmuştur. Tüm STK’ların da aynı hassasiyetle engelli yavrularımızı hatırlamaları ve destek vermeleri büyük önem arz etmektedir. Bu çocuklarımızın pahalı hediyelerden ziyade hatırlanmaya ve aile sevgisine ihtiyaçları vardır. Bir kadın olarak toplumda ve iş hayatında aktif olarak elbette yer alacağız ancak öncelikli görevimiz olan gelecek nesilleri her daim biz kadınlar yetiştireceğiz. Dolayısı ile toplumumuzun göz bebeği olan engelli çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı biz kadınlar unutmamalıyız. Programın hazırlanmasında emeği geçen gönül elçimiz Lale Balkas’a ve MÜSİAD Kadın Kollarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ise MÜSİAD Kadın Kolları ve Yunus Emre Lisesi öğretmeleri ve öğrencilerini tebrik ederek, Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli gençlere sevgi ve saygı ortamında aile sıcaklığı sağlayan kurum yetkililerini kutladı.

Editör: TE Bilişim