Türk Eğitim Sen İnegöl İlçe Başkanı Özgür Gümüş yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim çalışanlarının Bursa ve ilçelerinde yapılmış olan banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi için, Bursa merkez başta olmak üzere bütün ilçe temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak dilekçe eylemi başlattık” dedi.

Yaklaşık bin adet sendika üyesinin imzasının yer aldığı dilekçeleri Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’ya teslim eden Türk Eğitim Sen İnegöl İlçe Başkanı Özgür Gümüş yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

“Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube ve ilçe temsilcilikleri olarak Milli Eğitim çalışanlarının Bursa ve ilçelerinde yapılmış olan banka promosyon anlaşmalarının revize edilmesi için, Bursa merkez başta olmak üzere bütün ilçe temsilciliklerimizde eş zamanlı olarak dilekçe eylemi başlattık. Türk Eğitim Sen İnegöl İlçe Temsilciliği olarak ta Nisan 2021 tarihinde, İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnegöl Yapı Kredi Bankası Şubesi arasında yapılan promosyon anlaşmasının revize edilmesi için İnegöl’deki eğitim çalışanlarının tarafımıza ilettikleri yaklaşık bin adet dilekçeyi Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğüne gönderilmek üzere İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. İhale tarihinde bizim de gözlemci olarak katıldığımız ihale toplantısında İnegöl’deki banka şubelerinin ihale sürecine çok düşük tekliflerle katılmaları büyük bir talihsizlikti. Kaldı ki 2021 Aralık ayı enflasyonunun beklentilerin çok üstünde gerçekleştiğinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla, hükümet yetkilileri tarafından kamu çalışanlarına %30,5’luk maaş artışı yapılmıştı, bunun sonucu olarak eğitim çalışanlarının maaşlarına en az yüzde %30, bir ek ödeme yansımış ve çalışanlar adına bankalara yatan maaş, ek ders, ek ödeme, yıllık harcırah vb. para miktarı ve işlem hacmi de en az %30 oranında artmıştır. Güncel enflasyon rakamları ve Merkez Bankası tahminleri bu oranın daha da artacağını gösterirken (Ocak 11,1, Şubat 4,81 toplamda 15,91 ) 2021 yılında 3 yıllık yapılan maaş promosyon anlaşmasının yeni oluşan değerler ve kayıplar üzerinden revize edilmesi zorunluluk haline gelmiştir.”

“Günümüz şartlarında imzalanan anlaşmalara baktığımızda 10.000 TL’lere varan miktarlara imza atılırken geçen yıl İnegöl ilçemiz için sadece 3.280 TL’ye imza atılmıştır. Özellikle akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda fiyatları başta olmak üzere temel gereksinim maddelerinin fiyatları anormal bir şekilde artmıştır. Memurun alım gücü azalmıştır. Hayat pahalılığı kamu çalışanlarının belini bükmüştür. Enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında kamu çalışanları mağdur edilmemelidir. İlçemizdeki eğitim çalışanları adına, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnegöl Yapı Kredi Bankası Şubesi arasında imzalanan promosyon anlaşması hiçbir şekilde, gerekçe gösterilmeden en azından 2021 aralık ve 2022 ocak-şubat ve mart enflasyonlarının memur maaşlarına yansıyan ve yansıyacak kısmı oranında revize edilmelidir. Bu konunun sonuç alınıncaya ve sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz.”

Editör: TE Bilişim