Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen ve komisyona havale edilen Paşaören Mahallesindeki belediyeye ait taşınmazın satışıyla ilgili mahalleye giderek muhtar ve mahalle sakinleriyle görüştü.

Geçtiğimiz ay meclis gündemine gelen ve komisyona havale edilen Paşaören Mahallesindeki belediyeye ait taşınmazın satışıyla ilgili Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, mahalleye giderek muhtar ve mahalle sakinleriyle görüştü.

ÖZEL ŞİRKETE SATILACAK ARAZİ YAKLAŞIK 6 DÖNÜM

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Hasan Eroğlu, “İnegöl belediyesi tarafından satılması gündemde olan taşınmaz yaklaşık 6 dönümlük bir alan. Bu alan üzerinde özel bir içecek firması tarafından mineralli su bulmak amacıyla üç noktada sondaj çalışması yapılmış ve bunlara elektrikli pompa bağlanmış durumda. Ancak sondaj yapılan bölge ve etrafı güvenlik gerekçesiyle sondaj yapan firma tarafından tellerle kapatılmış durumda olduğu için şu anda izinsiz giriş yapılamıyor. Sondaj çalışması yapılan alan ise 30 – 40 metrekarelik bir bölge. Konuyla ilgili Paşaören mahalle muhtarımız Yılmaz Sevim ile yaptığımız görüşmede kendisinden önceki dönemde burada sondaj yapılmasıyla ilgili bir izin alındığını belirtti. Kendisinin döneminde konunun direk satışla gündeme geldiğini ve böylelikle haberdar olduklarını ifade etti. Genel itibariyle mahallede daha önce de içme suyuyla ilgili sondaj yapıldığını, yapılan sondaj sonrasında mevcut su kaynaklarına etki ettiğini ayrıca bizlere belirttiler” dedi.

İNEGÖLLÜ KENDİ DOĞASININ SUYUNU PARAYLA KULLANIYOR

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Öncelikle şu hususun altını çizmek istiyoruz: İnegöl’de vatandaşımızın çeşmesinden halen daha kalitesiz su akarken, herkes parayla aldığı damacana suyu kullanırken, İnegöl’ün doğal kaynak sularının özel şirketlere bu şekliyle verilmesini kabul etmiyoruz. Özel şirketler İnegöl’ün birçok noktasındaki kaynak sularını hala toplamaya devam ediyorlar. Bunun İnegöl halkına bir getirisi olmadığı gibi doğal dengenin bozulmasından tutun da mevcut kaynakların halka yönelik kullanılmamasına kadar birçok olumsuz etkisi de olmaktadır. Tüm bunların yanında bu sömürü çarkına Bursa Büyükşehir belediyesinin de özel iştirakiyle katılmasını da hayretle karşılıyoruz. Bir yandan BUSKİ olarak İnegöl’e kaliteli içme suyunu getirmesi gerekirken diğer yandan Bursa Su markasıyla Uludağ’dan topladığı suyu damacana ile yine bu halka satması adeta halkın aklıyla dalga geçmektir. Başta İnegöl Kaymakamlığımız olmak üzere, İnegöl Belediyemizi ve özellikle Sayın Milletvekilini bu hususta özel bir çalışma yapmaya davet ediyoruz. Yapılacak çalışma neticesinde şu sorulara cevap bulunmasını talep ediyoruz; İnegöl sınırları içinde kaç tane özel içecek işletmesi fabrikası vardır? Bu işletmelere ait fabrikaların günlük su dolum kapasiteleri ne kadardır? Fabrikalar dolum için kullandıkları suları hangi noktalardaki kaynaklardan toplamışlardır? Bu kaynakları toplarken yasal tüm prosedürler yerine getirilmiş midir?”

40 METREKARELİK BİR YERİN KULLANILMASI İÇİN 5.719 METREKALERİK ALANIN SATILMASINI ANLAMIYORUZ

“Paşaören mahallesindeki belediyeye ait taşınmazın satışına gelince, bu taşınmazda çalışma yapılan alanın 30 – 40 metre karelik bir bölge olmasına rağmen 5.719 m2 lik taşınmazın tamamının satılmasına bir anlam veremiyoruz. Özellikle kiralama veya kullanım hakkı tesis etme gibi hukuki alternatifler dururken yine satılmasına bir anlam veremiyoruz. Bu sebeple belediye başkanına ve meclis üyelerine çağrıda bulunuyoruz: Öncelikle arazide yapılan çalışmanın yasal prosedüre tam uygun olarak yapılıp yapılmadığı denetlenmelidir. Yine arazide bulunan mineralli suyun ilerleyen zamanda İnegöl halkının kullanımına açılması ihtimali de göz önünde bulundurularak arazinin sadece sondaj yapılan kısmı ile ilgili dönemsel olarak bir kiralama yapılmalıdır. Kiralama süresi boyunca elde edilecek gelir ilgili kırsal mahalle için kullanılmalıdır. Belediye tarafından Sadece 40 metrekarelik alanın kullanımı için arazinin tamamı özel bir firmaya satılmamalıdır. Bununla ilgili mahalle sakinleri ve muhtarımızın talepleri öncelik alınmalıdır. Saadet Partisi olarak konuyla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim