Geçtiğimiz sezon ilginç ve ilgiden uzak şaşırtıcı bir kongre sürecinden çıkan İnegölspor, eski başkanlardan Münür Kanar’ın bu taşın altına elini koyarak oluşturduğu yönetim 2017-2018 sezonunda beklediğimiz performansın çok üzerine çıkarak birçok imkansızlıklara rağmen sezonu play-of’u kaçırmasına rağmen başarılı sayılabilecek bir yerde bitirmeyi başardı.
Bunu daha da ileriye götürürsek, ikinci yarı başında takımımızın müdafaadaki sigortası Kaptan Bilal ve tecrübeli golcüsü Okan Deniz’in şanssız sakatlıkları ve bu sakatlıkların ağır olması ve ikinci yarıyı kapatmaları İnegölspor’un Play-of’a kalamamasına neden olduğunu söyleyebiliriz. Bu beyin oyuncular oynasaydı İnegölspor çok rahatlıkla play-of’a kalırdı. Bunu bu iki tecrübeli oyuncunun ilk yarıdaki performanslarına baktığımızda açıkça görebiliriz. 
Bu nedenle geçtiğimiz sezon görev yapan Münür Kanar başkanlığındaki yönetim ve teknik heyeti ve de bir o kadar da taraftarlarımızı kutluyorum. O şartlarda sezon sonuna kadar play-of’u kovaladılar. 25 yıldır köşemde İnegölspor’u izleyen ve yorumlayan futbolun içinden gelmiş birisi olarak Münür Kanar ve ekiplerine “helal olsun” diyorum.

Bu sezona gelirsek, geçtiğimiz günlerde olağan kongresi yapılan İnegölspor’da Eşref Güç başkanlığında seçilen yönetim göreve istekli ve iddialı geldi. Bu iddiasını da bu sezon için Bursaspor Amatör takımından takım arkadaşım İsmail Ertekin ve ekibini getirerek gösterdi. Öncelikle Eşref Güç ve yönetimine, İsmail Ertekin ve ekibine başarılar diliyor, Allah utandırmasın diyorum. 

Eşref başkan İnegölspor’da bundan önceki dönemlerde yöneticilik ve başkanlık yapmış, Alanya’da 1. Ligin kapısından finalde penaltılarla dönmüş, bu konularda bir hayli tecrübeli bir başkan. Geçmişteki bu tecrübelerini bu sezona yansıtarak başarılı olacağına ve Alanya’da penaltılarla kaybettiği 1. Ligi bu yıl ekibiyle yakalayacağına inanıyorum. 
Takımımızın başına da tecrübeli, 2. Ligin havasını iyi bilen, çalıştığı takımlarda yaptıklarıyla kariyerini ispatlamış bir teknik direktörü getirdi. Kaleci Antrenörü olarak ta İnegölspor’da oynamış daha sonra uzun yıllar kaleci Antrenörlüğü yapmış, düzgün karakterli bir insan olan Hakan Gökkaya hocanın gelmesi isabetli oldu. 

Yönetim görev dağılımı yaptıktan sonra Transfer Komitesini oluşturmuş ve öncelikle teknik heyet sorununu çözdü. Şimdi sırada teknik heyetin raporları ve istekleri doğrultusunda yapılacak transferler var. Öncelikle gideceklerin tespiti daha sonra bunlarla yolların ayrılması ve yerlerine alınacak oyuncular. Bunların icraatı başladı. İsmail hoca Bursa ve Marmara bölgesi futbolunu iyi biliyor, kimleri alacağını biliyordur. Zira hedefini baştan şampiyonluk olarak koyarak iddiasını gösterdi. Umarım geçen sezon kaçan fırsatın bu sene kaçırılmaması. Geçen sezonki kadro şişkin bir kadroydu ancak işe yarar oyuncu sayısı parmakla sayılacak kadar azdı. Buna bir de Bilal ve Okan gibi oyuncuların uzun süreli sakatlığı eklenince Play-of dahi kaçtı. Umarız bu sezon kaçmaz. İzlemeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz sezon ki kadromuza bakarsak, 2. Ligin tartışmasız en iyi kalecisi tecrübeli Şener bizdeydi. Yani kalecimiz kaleyi iyi doldurdu. Geride Anıl çok iyi başladı, ardından cezalar ve sakatlıklar onu takımdan kopardı. İyileşip döndüğünde de mevkii değiştirilince bocaladı ve formayı kaybetti. Müdafaamızın ortasında iki kaptanımız Bilal ve Kemal vardı. Bilal inanılmaz bir performans ortaya koydu. Sakatlanıncaya kadar Play-of İnegölspor’a çok yakındı. Kaptan Kemal ise tecrübesini sahaya iyi yansıttı. İleriye çıkışları çok etkili oldu. Ancak artık ilerlemiş yaşına rağmen önemli maçlarda çok zorlandı, bocaladı, ikinci yarıda yanındaki Bilal’de sakatlanınca iyice yalnız kaldı. Ardından da müdafaamız sos vermeye başladı. İnanılmaz kolay takımlara verilen puanlar play-of’tan uzaklaşmasına sebep oldu.
Sol bek İsa bir yıl Recep’in yedeği olarak bekleyince uzun süre maç tecrübesinden uzak kaldı. Sezon başında bocaladı ancak kısa zamanda toparlanıp görevini yaptı. Çok güzel maçları oldu. Orta sahaya gelince burası sezon boyunca dikiş tutmadı. Bu kadar tecrübeli oyuncu olmasına rağmen bu bölge bir türlü oturmadı. Emrah ve Ali Sakal gibi yılların tecrübesi iki oyuncu olmasına rağmen ikisi de amatör birer oyuncu görüntüsündeydi. Emirhan sezonun bazı bölümlerinde iyi oynadı ancak büyük bölümünde kayıptı. Barış Sinan ve Uğur’u eleştirmeye gerek yok. Zira varlıklarıyla yoklukları birdi. Katkıları yok denecek kadar azdı. 

İleride sezon başında niçin alındıklarını hiç anlayamadığım Kenan ve Cihan tam bir fiyaskoydu. İnegölspor’a bir devre kaybettirdiler. Sahada gezinip paralarını alıp gittiler. Raif tecrübesi ile idare etmeye çalıştı. Bazen faydalı işler de yaptı. Ancak sürekli geriye gidiyor. Hedefi olan İnegölspor’da ne yapabilir sorusu gündemde. Genç Ahmet Hakan kadroda yer bulunca anlayamadığımız bir havaya girdi ve kaybolup gitti. Halbuki öyle bir şans yakalamıştı ki, şansını iyi kullansa uçup gidebilirdi. Formayı gurbetçi Kaan ve Cengiz’e kaptırdı. Enes Ata sezon başından itibaren takımımızın en formda ve istikrarlı forveti iken, teknik heyetin gazabına uğradı ve yedek kulübesinde çok zaman harcadı. Banko oynatılsaydı çok daha faydalı olurdu. Çünkü genç ve iyi bir kumaş. Kaan beklediğimiz patlamayı yapamadı ancak kanatlarda oynayan Cengiz çok faydalı işler yaptı. Tribünleri heyecanlandırdı. Mevcut kadromuz böyle alt yapıdan kulübeye oradan da takıma giren Enes ve Gökhan var. Onlar genç izlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak; yeni yönetimi ve yeni teknik heyetiyle İnegölsporumuz şampiyonluğa oynayacaksa, mevcut kadroyu çok iyi takviye etmeli ve geçen sezon sahada gezinen, uyuyan, kulübede esneyen oyunculardan kurtulması gerekiyor. Nasıl giderler bilemem ancak mutlaka gitmeleri gerekiyor. İnegölspor yatma ve yatarak para kazanma yeri değildir. Kısaca yönetim İsmail hocaya yağ, un ve şekeri alacak, teknik heyetimiz de şampiyonluk helvasını yapacak. Bunun için İnegöl’ün ekmeğini yiyen ve İnegölsporluyum diyen herkes imkanları ölçüsünde bu taşın altına elini koyup, elinden gelen desteği verecek, tribünler dolacak, birlik ve beraberlik olacak, bunun sonucu da başarı gelecek.

Hadi hayırlısı.
İnegölsporumuza yeni sezonda başarılar diliyorum. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…