İnegöl'de yaşayan Edanur Yıldız, bir program kapsamında gittiği Endonezya’da hayatının aşkını buldu. Katıldığı programda Muhammad Mutawalli Asshidiqiy isimli Endonezya’lı gençle arkadaş olan Yıldız, evlilik kararı aldı.

Sosyal medya üzerinden bir süre görüşen 22 yaşındaki Edanur Yıldı ile 27 yaşındaki Muhammad Mutawalli Asshidiqiy, ailelerinin onay vermesi üzerine evlilik kararı aldı.

Kız isteme töreni için Endonezya’dan İnegöl’e gelen Muhammad Mutawalli Asshidiqiy, uçak bilet fiyatlarının pahalı olması nedeniyle ailesini İnegöl’e getiremedi.

İnegöl’e gelemeyen Endonezya’lı aile ise video konferans yöntemi ile kız isteme törenine katılarak, söz kesilmesine görüntülü olarak katıldı.

Yüzükleri takılan gençler evlilik yolunda ilk adımı atarken, söz kesilmesi sırasında Endonezya’ya ait yöresel kıyafetler giydiler.

İLİŞKİMİZ İLERLEDİ

Endonezya’da kaldığı 2 haftalık zaman diliminde insanlar tarafından çok iyi karşılandıklarını söyleyen Edanur Yıldız, “Endonezyalı öğrenciler Türkçe bildiği için zorluk çekmedik. Orada Mutawalli ile tanıştık. Mutawalli Türkçe bilmiyordu. Çünkü Türkiye'de öğrenci değildi. Program aracılığıyla beni Instagram'dan buldu. Sadece arkadaştık, sonra ilişkimiz ilerledi ve ciddi bir seviye alınca sözlenmeye karar verdik."

YURT DIŞINDA ÇOK ARKADAŞIM VAR

Yurt dışından çok sayıda arkadaşım var. Onların programlarına giderdim. Arkadaşlarım evime gelirdi. O yüzden arkadaşlarımı ailem tanırdı, aileme onların kültürlerinden bahsederdim. Annem yadırgamadı ama babam biraz farklı düşündü. Sonra annem onu da bizi desteklemesi için teşvik etti." Dedi.

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUM

Muhammad Mutawalli Asshidiqiy   ise şunları söyledi "Havalimanında insanlara 'Hangi çıkış kapısından çıkacağım?' diye sorduğumda insanlar bana çok yardımcı oldu. Çok sevindim bana yardımcı oldukları için. Müslüman bir ülke olduğu için ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan farklı Müslüman ülkelere yardım ettiği için Türkiye'yi çok seviyorum. Ülkemiz de bu konuda Türkiye'yi destekliyor."

Editör: TE Bilişim