İLK SÖZÜMÜZ NE İSE SON SÖZÜMÜZDE AYNI

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Selçuk Bozkaya, “İnegöl Organize Sanayi bölgesinde Tekstil sektöründe faaliyet gösteren ÖZDİLEK A.Ş.’de çalışan arkadaşlarım özgür iradeleri ile sendikamız TEKSİF çatısı altında birleşmek amacı ile üye olmuşlar. Bundan haberdar olan işveren baskı ve tehdit yolu ile istifaya zorlamış, Sendikamız üyesi Hatip Biber, Fazlı Körçoban, Sema Koçak, Sedat Muyan, Ahmet Selçuk, Hasan Atlı, Ülkü Karagöz ve Mesut Açık istifa etmediği için iş akdine son vermiştir. Sendikamızın avukatları devreye girerek, işe iade davaları açılmış, dava sonucu iş akitlerine son verilen; üyelerimiz ortalama 12 aylık brüt +4 aylık net, tutarında tazminat almaya hak kazanmışlardır. 2017 yılı Ocak ayında arkadaşlarla bir araya geldik. İşletme içerisinde çalışma koşullarını bizlere söylediler. Bizlerde kendilerine ilk başta ne dediysek aynen yerine getirdik. Bundan da ayrı bir mutlu olduğumu ifade etmek isterim. İlk sözümüz ne ise son sözümüzde aynı. Bu arkadaşları dik duruşundan dolayı teşkilatım ve Teksif İnegöl Şube Başkanı olarak tebrik ediyorum. Hayat mücadele etmek, her mücadelenin sonunda bir mutluluğu yakalamanın kaçınılmaz olduğu bir gerçektir” dedi.

TEKSİF SENDİKAMIZA ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Özdilek A.Ş. çalışan işçilere seslenen Bozkaya, “Anayasadan doğan sendikal haklarımız var. Hiçbir kimse sendikaya üye olmak veya üye olduktan sonra istifa ettirilmesi yönünde zorlanamaz. İşveren baskı, tehdit edemez. İspatlanması halinde 1 ile 3 yıl arası hapis cezası vardır. Biz sendikadan dolayı işten atılan arkadaşların ispatını yaptık. Bunun sonucu, çalışan ihbar kıdem işyerinden alacak türüne göre alacağını almış, sendikaya üye olup, iş akitlerine son verildiğini için; 12+4 şeklinde sendikal tazminat aldık. Çalışan isterse 1 aylık olsun fark etmez. Özdilek A.Ş.’de çalışan arkadaşlarım; gelin sizlerde arkadaşlarınıza destek olun. Gelin iş barışını ücretimizi, sosyal haklarımızı yasalar çerçeve içinde bizler belirleyelim. Sizleri özgür iradenizle TEKSİF Sendikamıza üye olmaya davet ediyorum. Tabi ki bu söylediklerim İnegöl’de Tekstil iş kolunda hizmet veren tüm işyerlerimiz için geçerli. Teksif sendikamız her zaman çalışanın yanında olmuştur. Birlikten her zaman güç doğar, gelin o gücü beraber üretelim. Mücadele edelim, sendikalaşalım. Tüm tekstil iş kolunda çalışan arkadaşlarım yerimiz; Park Caddesi üzeri Atatürk heykeli karşısındayız. Gelin dertlerinize ortak olalım. Yaşanılan sorunlar varsa ortak yol beraber çizelim” diye konuştu.

SİZLERİN TEMSİLCİLERİYİZ

TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker ise, “Bizlerde Bursa bölgesinde örgütleme çalışmalarımız devam etmekte, örgütlendiğimiz yetki aldığımız işyerlerimiz var. Bu işyerlerinde çalışan arkadaşlarımız asgari ücret dışında hiç sosyal hakkı yoktu. Bizlere üye oldular, yetki aldık, maaşlarında ortalama yüzde 35’lere varan ücret ve sosyal haklar aldık. Çalışanların yüzündeki mutluluğu görünce, o zaman dedim güzel şeylere imza atmışız. Bizler her zaman çalışanın yanında var olmaya, onların isteklerine cevap vermeye devam edeceğiz. Bizler sivil toplumun, yani sizlerin temsilcileriyiz. Temsil ettiğimiz sizlere layık olma adına elimizden ne geliyorsa, ben ve ekibim sizlerin emrine hazırız dedi” dedi.

HERKESİN BİR GÜVENCESİ, YANİ SENDİKASI OLSUN

İşten atılan 8 kişi adına konuşan Sema Koçak, “2017 yılının Ocak ayında ikramiyelerimizi saat ücretine katmak istediler. Bizler kabul etmedik, topluca sendikaya gittik. Sendika Başkanı Selçuk Bozkaya bizlere durumu izah etti, kafamıza yattı ve topluca üye olduk. İşveren bu durumdan haberdar olması üzerine ben ve 7 arkadaşımın çıkışı verildi. Bize dediler iş bulamasınız, haftasına iş bulduk çalışmaya başladık, hiçbirimiz boşta değiliz. Ben o işyerinde 2 yıl 8 ay çalışmışlığım vardı. Kıdem ve ihbar tazminatım 8 bin 800 TL aldım. Sendika işe iade davası açtı 32 bin 200 TL’de sendikal tazminat aldım. Bursa’da bulun Özdilek A.Ş.’de çalışanlar ikramiye alıyor. İnegöl çalışanları alamıyor. İşveren aynı, üretim aynı, bu çifte standart uygulamasına bir anlam veremiyoruz. Ben çalışan olarak şunu derim, herkesin bir güvencesi, yani sendikası olsun. Burada emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim