Saadet Partisi (SP) Cerrah Mahalle Başkanı Orhan Bektaş yaptığı yazılı açıklamada Cerrah Parkında yaşanan güvenlik zafiyeti yaşadığını belirterek, “Cerrah parkının çok acil güvenlik personeli ihtiyacı var. Özellikle geceleri kimse olmadığından alkol ve uyuşturucu madde kullanan kişiler hem güvenlik tehdidi oluşturuyor hem de çevreyi kirletiyor” dedi.
SP Cerrah Mahalle Başkanı Orhan Bektaş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Daha önceden belediye statüsünde olan Cerrah, Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüştürülmüştür. Tabi mahalle halkı olarak bu yasa ile birlikte bizler bize anlatılanlara göre hizmette atılım beklerken tam tersi maalesef bu değişiklikten sonra hizmette birçok aksamalar meydana gelmiştir. Bu basın açıklamamızda bu aksaklıklarla ilgili yerinde açıklamalarda bulunacağız.”


CERRAH PARKI
“Cerrah parkı yıllardan beri gerek Cerrahlıların gerekse İnegöllülerin nefes alabileceği bir ortam sunmuştur. 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 1,5 milyon harcayarak bu parkı piknik ve mesire alanı olarak revize etti. Piknik yapmak için oturak sayısı artırılan parka özellikle yaz aylarında büyük ilgi var. Ancak bu ilgiyle beraber maalesef birçok sorun da ortaya çıktı. İlk olarak parkın çok acil güvenlik personeli ihtiyacı var. Özellikle geceleri kimse olmadığından alkol ve uyuşturucu madde kullanan kişiler hem güvenlik tehdidi oluşturuyor hem de çevreyi kirletiyor. Bunun önüne geçmek için acilen özellikle geceleri güvenlik personelinin görevlendirilmesi gerekli. Yine parkın muhtelif noktalarına konacak kamera sistemiyle 7/24 kayıt yapılması da bu olayların bir nebze önüne geçecektir. Parkımızla ilgili ikinci sorun ise otopark sıkıntısı. Mesire alanındaki piknik alanı kapasitesinin artmasına rağmen parkın önündeki araç otoparkının kapasitesi çok düşük kaldı. Ayrıca parkın hemen yanında bulunan ve belediyeye ait olan düğün salonunu da dikkate aldığımızda yaz günlerinde hafta sonları parkın önünden başlayarak ana yol boyunca onlarca araç kuyruğu oluşuyor. Bununla ilgili büyükşehir belediyesinin parkın hemen yakınlarında bir araziyi istimlak ederek otopark yapması gerekmektedir.”


CERRAH SPOR SAHASI
“Cerrah ile ilgili ikinci gündem maddemiz ise arkamda gördüğünüz spor sahamız. Bu saha ile ilgili 2018 yılında İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesine Cerrah Spor Kulübü adına başvuru yaptık. Bu sahanın yanındaki parsellerin de kamulaştırılarak bir spor kompleksi kurulmasını ve buranın işleyişinin Cerrah spor kulübüne devrini talep ettik. Büyükşehirden ve İnegöl belediyesinden verilen cevapta, talebimizin makul karşılandığı ve projenin 2019 yılı yatırım programına alındığı belirtildi. Ama gördüğünüz üzere son durumda burası aynı şekilde atıl bir şekilde durmakta.”

Editör: TE Bilişim