Çok Ses Tek Nefes
İstaş Kentaş Ortaokulunda Çok Ses Tek Nefes projesinin “İletişimin Gücü ”Yaygınlaştırma ve Final Etkinliği yapıldı. 29 Mayıs 2021 Cumartesi akşamı düzenlenen etkinlikte proje ekibi okullarının yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra birçok okuldan öğretmen ve öğrenciler de katılım sağlayarak Türkçemiz için tek nefes oldular.
Proje ortaklarından olan İstaş Kentaş Ortaokulu Müdürü Semih Evren "Pandemi doneminde öğrencilerimiz bu projeler sayesinde en verimli şekilde öğrenme etkinliklerini gerçekleştirdiler, eğitim teknolojileri olan Web 2 araçlarını kullandılar ve farklı kültürlerden yaşıtları ile iletişim kurdular. " dedi. İstaş Kentaş OrtaokuluTürkçe Öğretmeni Ümit Arslan ve 7 öğretmen ile gerçekleştirilen projenin amacı öğrencileri yabancı sözcük özentisinden kurtarmak ve yöresel kelimeleri tanıtmak olarak bildirildi.
Programa konuk olarak TRT baş spikeri Şener Mete katıldı. Mete, katılımcılara Türkçenin doğru kullanımı ve telaffuz konularında bilgiler aktardı ve 42 yıllık televizyonculuk deneyimlerini paylaştı. 
Programın sonunda proje boyunca öğrencilerin yapmış olduğu etkinliklerden oluşturulan sanal sergi  sunuldu.

Editör: TE Bilişim