Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde dün Royal Hotel’de Yeni İnegöl bölgesinde yapılacak tüm yatırımları ilgilendiren önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Dün Royal Hotel’de yapılan toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile Belediyelerin kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İnegöl adına çok kıymetli gün. Bugün yeni İnegöl özelinde toplandık. Daha öncesinde bildiğiniz gibi planlama ve imar çalışmalarını yapmıştık ancak mevcut İnegöl’ümüzün araç ve nüfus artışı gibi gerekçelerden dolayı yeni İnegöl’de imar yapılarıyla alakalı çalışmalarımız vardı. Konuyu Büyükşehir belediye başkanımıza aktarmıştık. Başkanımızda birtakım fizibiliteler yaptırarak ihtiyaçları tespit ettirmişti. Bugünkü toplantıda ilk etapta ve kısa vadede neler yapacağımızı masaya yatırmış olduk.  Bizler yeni İnegöl’ün alt yapısını halledip bölgeyi yeşertmek istiyoruz. Şu anda yapılacak çalışma Türkiye’ye örnek bir çalışma. Yeni İnegöl bölgesi büyük bir alan. Yaklaşık 200 binlik bir nüfusu yerinde barındıracak. Biz burada binalar yapılmadan gerekli çalışmalar yaparak belediyeciliğin de güzel örneklerinden birini ortaya koymuş olacağız. İnşallah yeni İnegöl hepimizin göz aydınlığı olacak.” Dedi.

İNEGÖL’E DEV YATIRIMLAR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Maksat hasıl oldu. Bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bundan sonra İnegöl’ün sağlıklı gelişimi açısından konuyu masaya yatırdık. Yürüyen bir çalışma vardı, özellikle ilk 5 yılın hızlandırılması adına kararlar aldık. Bununla alakalı gerekli adımlar atılıyor. Yeni İnegöl bölgesinde 31 bin nüfus yaşıyor. O bölgede sağlıksız sorunsuz yaşam için bize düşen görevi en iyi şekilde yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bölgenin daha modern gelişmesi adına güzel bir süreç olacak. Nihayetinde 274 binlik İnegöl son bir senede 7 bin nüfus arttı. İnegöl Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor ve gelişiyor. İnegöl merkezindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Emek ve katkı veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz.  Alt yapı çalışmalarımız şehir merkezinde tüm hızıyla devam ediyor. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da vatandaşlarımızdan özür dileriz ama bittiğinde alt yapımız çok sağlıklı bir yapıya kavuşacak. Şimdi inşallah içme suyunun kalan kısmı, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla alakalı bir ihalemiz söz konusu. 400 milyon TL’lik bir yatırım olacak. Tabi kısa vadede 100 milyon TL’lik kısmı yapılacak. Büyükşehir olarak İnegöl için gerekli katkı ve desteği sağlayacağımızda kimsenin şüphesi olmasın. 40 km’lik bir yeni yol çalışmamız da olacak. İlk etapta 11 km’sini yapacağız. 3. Etap TOKİ’nin de Mart ayı başında ihalesi yapılacak.  İnegölspor yeni tesislerinin startını vermiştik. İlk etabını Haziran ayı sonu itibariyle bitireceğiz. İkinci etabını ise Eylül-Ekim ayı gibi bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim