2016-2017 eğitim öğretim yılında kapılarını eğitim öğretime açan Hocaköy Ortaokulu, açılışının ilk yılında gerçekleştirdiği bilim fuarı ile dikkatleri çekti. Bilim fuarının açılışına Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Oktar, TÜBİTAK gözlemcisi Onur Gökdoğan, İstaş-Kentaş Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, İshakpaşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören, Hocaköy Mahallesi Muhtarı İlhan Bayram, öğrenci velileri ve öğretmeler katıldı.
HAKLI GURUR
Anasınıfı ve 1. Sınıfların sergilediği dans gösterisi ve bilim şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere plaket verilmesinin ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Süleyman Demir, “19 Eylül 2016 tarihinde eğitim öğretim faaliyetine başlayan okulumuz, fiziki ve donanımsal bir çok eksiğinin yanında azimli ve kararlı bir eğitim kadrosunun varlığı sayesinde bu gün ilçemizde bilim fuarı gerçekleştirebilen 14 okuldan biri olma başarısını göstermiştir. Tamamı ücretli öğretmenlerden oluşan kadromuz tam bir ekip ruhu ile fedakarca çalışarak, bugün TÜBİTAK Destekli 4006 Bilim Fuarı gibi ciddi bir organizasyonu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktadırlar. Böyle bir kadro ile çalışma fırsatı verdikleri için başta ilçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere şahsında Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sergimizin açılışında bizi onurlandıran tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Oktar´da yaptığı konuşmada, Bilim Fuarının hazırlanmasında öğrencilere rehberlik eden öğretmenleri ve proje hazırlayan öğrencileri kutladı.
35 ÖĞRENCİDEN 20 PROJE
Proje Yürütücüsü Reyhan Tekin ise, “52 öğrencisi olan Hocaköy Ortaokulunda 35 öğrencimiz 20 proje hazırlayarak Bilim Fuarına katılmıştır. Hazırlanan projelerin 10 tanesi araştırmaya, 10 tanesi de buluşlara yönelik projelerden oluşmaktadır. Ayrıca proje şenliği ile okulumuzun birinci kademesindeki öğrencilerimizde kendilerince küçük projeler hazırlayarak bilimsel çalışma metotları konusunda şimdiden kazanımlar elde etmeye başlamışlardır. Ümit ediyorum ki bu öğrencilerimiz ortaokula geldiklerinde ellerinden tutulduğunda neler yapabileceklerini göstereceklerdir. Proje hazırlayarak fuarımıza iştirak eden tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen başta proje yürütücüsü ücretli öğretmenler Reyhan Tekin, Tuğba Durmuş, Emine Doğan Güngör, Yusuf Akca, Sadık Şahan, Emgihan Oğrak, Uğur Polat, Emine Ekren, Remziye Akın, Muradiye Özkul Çiğdem, Canan Sevinç ve Bekir Aydoğan´a plaketleri takdim edildi.
Törenin ardından fuarın açılışı protokol üyelerince gerçekleştirildi. Fuar alanını gezen Şube Müdürü Musa Oktar, TÜBİTAK gözlemcisi projelerini sergileyen öğrenciler ile sohbet ederek projeleri ile ilgili bilgi aldı.
Bilim Fuarında sergilenen projeler değerlendirme kurulunca değerlendirilerek ilk dört proje ödüllendirildi. Güneş enerjisinden elektrik üretimi projesi ile birinci olan Muhammet Yasir Kaya tablet, hızlı tren projesi ile Mehmet Ali Salık bisiklet, çorba karıştırıcı ile Yunus Emre Güner paten, Zeynep Deniz ise kaykay hediyelerini kazandı. Fuara katılan tüm öğrencilere madalya ve katılım belgesi verildi. HABER MERKEZİ





