Bana neden bakıyorsunuz yahu, ben mi kaçırttım?...

En nihayetinde ölümlü bir insanım ben, yanımda götüreceğim yegane varlığım olan imanımı neden kaçırtayım ki?...

Belki İslamiyeti layıkı ile yaşayamıyorum ama hiç bir zaman dinde inkarcı olmadım, kimseleri bilinçli kırmadım, çalmadım, çırpmadım, tek bir kulun hakkına girmedim ve benim en kutsalım olan dinimi kendi menfaatlerim uğruna satmadım Elhamdüllilah...

Sonradan Bedri amcadan öğrendim ki tüm bunlar her müslümanın zaten yapmak zorunda olduğu önemsiz şeylermiş. İmanın kaçmasını istemiyorsan kula, kulluk edecekmişsin.

Bedri amca 68 yaşlarında özellikle dini konular-da bilgiçlik taslayan, çok konuşan ama boş konuşan bir okurumdur.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım bir yazım işine gelmemiş olacak ki, bana şöyle bir soru yöneltti.

-“Sen arada imanını tazeliyormusun?”

Bismillah bu nasıl bir sorudur.

Hiç cevap vermeden öylece durup düşündüm. İman tazelemek, evet ben bunu çok sık yaparım. İnsanım sonuçta bilip, bilmeden günaha girebiliyor, küfre düşebiliyorum. Bu sebeple her secdeye kapa-nışımda aklıma geldikçe tövbe namazı kılar, gün boyuda sıklıkla Kelime-i Tevhidi zikrederim.

Beni düşündüren iman tazelemek değildi, bunun bana hangi maksatla sorulduğuydu.

“Hayırdır Bedri amca, neden öyle söyledin?”

“Nedenini sen çok iyi bilirsin” dedi ve devam etti.

“Utanmıyormusun? yazdığın her yazıda devleti eleştirmeye. Allah ülkemizdeki müslümanla-ra acıdı ve onu bize bir kurtarıcı olarak gönderdi, kıymetini bilelim, yoksa din, iman tümden gider elimizden...”

“Bedri amca;”

“Ne var?”

“Senin İman sanki biraz bozuk gibi ne dersin?”

“Tövbe de, nasıl laftır o...”

“Kendin demedin mi az evel, şimdiki iktidar olan devlet giderse bizim de din iman gider diye. Demek ki içindeki Allah sevgisi, Dinine bağlılığın ölümlü olan bir kaç insana bağlıymış. Onlar yoksa din de yok.. Yazık senin adına üzüldüm.”

Köşeye sıkıştığını anlayan Bedri amca, “ben farz-ı misal demek istedim. Ülkenin başında kim olursa, olsun beni dinimden döndüremez...”

Eh be mübarek; tüm bunların bilincindesinde, ne diye saatlerce lafebeliği yaparak, ölümlü bir insanı ilahlaştırırsın.

Vallahi bu tür insanlara çok üzülüyorum. Başkalarına taht yapacam diye uğraşırken kendileri okka altına giriyorlar haberleri yok.

Geçtiğimiz günlerde en az Bedri amca kadar saçmalayan biri daha çıktı ortaya. Hepimiz ekran karşısında adamın ağzından dökülen zırvalığa ku-lak verirken, olduğumuz yerde donup kaldık ve hep bir ağızdan “Tövbe estahfurullah” dedik.

Kimden söz ettiğimi anladınız sanırım..

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın, Başbakan Erdoğan için "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var. İşte bunun önü-nü kesmek istediler” dedi.

Lafı daha fazla uzatmaya gerek yok diyebileceğim tek şey Allah akıl, fikir biraz da iman gücü versin. Çünkü bazı insanlar bu şekilde davranmaya devam ederse, ülkemde İman eteklerini toplayıp kaçacak.

Bedri amca sende imanın uzaklaşmadan bir tazele istersen, ölüm kapıda unutma...