ABD Başkanı Donald Trump, kasım ayında düzenlenecek ara seçimler öncesinde Florida’daki Cumhuriyetçi Parti mitinginde yaptığı konuşmada Küba’ya yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Amerikan ordusunun Venezuela ve İran’daki faaliyetlerine değinen Trump, İran’ın ardından Küba ile ilgileneceklerini belirterek savaş gemilerini adanın kıyılarına yaklaştıracaklarını ve sürecin tamamlanması için Dışişleri Bakanı Marco Rubio’yu görevlendireceklerini söyledi.
ABD’nin Venezeula’da savaşı bir günde kazandığını ve Gece Yarısı Çekici Operasyonu ile İran’ın nükleer kapasitesini tamamen yok ettiğini savunan Trump, "Hatırlıyor musunuz? Gece geç saatlerde. Sonra da geri kalanını ‘Destansı Öfke Operasyonu’ ile hallettik. İran’a küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha gerçekleştirebiliriz. Ya da akılları varsa anlaşma yolunu seçerler ve "Artık işe koyulalım" derler. Ama bunu yapacaklarından şüpheliyim" dedi.

İran’a ağır bir darbe indirdiklerini söyleyen Trump, İran ekonomisinin dünya genelinde en kötü ekonomi durumunda olduğunu ve İran’da dünyanın en yüksek enflasyonunun görüldüğünü ileri sürdü.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa da değinen Trump, ABD’nin ara buluculuk çalışmaları sayesinde savaşın yakında sona erdirileceğini söyledi. Trump, "Rusya-Ukrayna felaketini sona erdirmeye yakınız. Biliyorsunuz, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda ayda ortalama 25 bin asker öldürülüyor" dedi. Trump, "Her ay öldürülüyorlar. Bunu durdurmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Meksika Körfezi’nin ismini "Amerika Körfezi" olarak değiştirme hamlesine de değinen Trump, "Zaten bu isim bana asla mantıklı gelmiyordu. Çünkü, Florida’dan başlayıp Meksika’ya kadar uzanan kıyı şeridinin yüzde 93’ü Amerika’ya, yüzde 7’si Meksika’ya ait. Bunu hep düşünmüşümdür. Bunu yapabilecek miyiz görelim dedim ve çok kısa sürede yaptık" dedi.

Ontario Gölü’nün isminin de "Amerika Gölü" olarak değiştirildiğini söyleyen Trump, New Mexico eyaletinin ismini de "New America" olarak değiştirmek istediklerini duyurdu. Eyaletin isminin Meksika ile karıştırıldığını savunan Trump, "Adı New Mexico ama Meksika’da değil. Eyaletin adını New America yapmak istiyorum. Böyle yaparsak, oradaki ev fiyatları iki katına çıkar" ifadelerini kullandı.





