Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çukurova Belediyesi’nin ihale ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, belediyeye bağlı anonim şirket üzerinden gerçekleştirilen alımlarda Kamu İhale Kanunu’nun istisna hükmünün usulsüz kullanıldığı, belediyeden iş alan yüklenicilere yapılan hakediş ödemeleri karşılığında rüşvet alındığı ve bazı belediye personelinin fiilen işe gitmediği halde maaş aldığı iddiaları incelendi.

Bilirkişi raporu doğrultusunda operasyon

Belediyeden temin edilen 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait ihale ve doğrudan temin evrakları, üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından incelendi. Hazırlanan bilirkişi raporu ve soruşturma kapsamında elde edilen diğer deliller doğrultusunda, şafak vakti 51 şüpheliye yönelik planlı operasyon gerçekleştirildi.

6Ad5A6D9Fb23Dcac95822F7E

Soner Çetin ve Emrah Kozay da gözaltında

Operasyon kapsamında mevcut Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, önceki dönem Belediye Başkanı ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Soner Çetin ile halen görevde bulunan 4 belediye başkan yardımcısının da aralarında olduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında belediyeden iş alan 4 esnaf ve yüklenicinin yanı sıra mevcut belediye başkanının bir akrabası ile fiilen çalışmadıkları halde belediyeden maaş aldıkları iddia edilen personelin de bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, operasyonda örgüt lideri Başkan Emrah Kozay, teyzesi Sıdıka Ş.’nin ise örgüt yöneticisi olarak gösterilmesi dikkat çekti.

Soruşturmanın, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma suçlamaları kapsamında sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: İHA