Sivas'ın Kangal ilçesinde, arazi anlaşmazlığı sebebiyle 2 ay önce kaybettiği eşi ve oğluyla yaşadığı olayın ardından, Hatice Ercan'dan son 4 gündür haber alınamıyor. Ercan'ın yakınları, endişe içinde bekleyişlerini sürdürürken, jandarma ve AFAD ekipleri, kayıp kadının bulunması için yoğun bir arama operasyonu başlattı. 

6537efb350acca79982fc2b9

Bu üzücü olay, Kangal ilçesine bağlı Topardıç köyü Kuşburnu tepesi mevkisinde 18 Ağustos'ta gerçekleşti. Tarlalarını biçmek üzere traktörünün römorkuna buğday yükleyen Hüseyin Ercan (52), arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olduğu dayısı Ali Karabayır ile karşılaştı. Karabayır, elindeki av tüfeğiyle traktördeki yeğeni Hüseyin Ercan'a ateş açtı. Kontrolden çıkan traktör, şarampole düştü. Ali Karabayır, daha sonra tarlada çalışan eniştesi Ali Rıza Ercan'ın (75) yanına giderek onu da tüfekle vurdu. Maalesef Ali Rıza Ercan ile oğlu Hüseyin Ercan, bu vahim olayda hayatlarını kaybettiler.

Jandarma, cinayet şüphelisi Ali Karabayır'ın, olayın ardından motosikletle kaçtığını belirledi ve Karabayır'ı yakalamak için çalışmalara başladı. Bu çerçevede, 24 Ağustos'ta olay yerine yakın bir bölgede Karabayır'a ait motosiklet terk edilmiş halde bulundu. Ercan ailesi ve bazı köylüler, Ali Karabayır'ın kendilerine de zarar verme tehlikesinden endişe ederek bölgeyi terk etti. Karabayır, arazide bir süre kaldıktan sonra kendi imkanlarıyla Sivas merkeze ulaştı. Şehirde bir süre sokaklarda dolaştıktan sonra polis ekipleri tarafından yakalandı. Ali Karabayır, jandarmaya teslim edildikten sonra mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Bu acı olayda eşini ve oğlunu kaybeden Hatice Ercan'dan ise son 4 gündür haber alınamıyor. Evinde 4 gün önce ayrılan Hatice Ercan'ın geri dönmemesi üzerine yakınları, durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi.

6537efbd50acca6c34694668

Editör: Berfe KURT